Mainos

Huumeiden katukaupan tehovalvonta poiki yli 600 rikosilmoitusta

Poliisi on takavarikoinut runsaasti huumausaineita valtakunnallisessa huumausaineiden katukaupan tehostetussa valvonnassa. Takavarikot tehtiin syyskuun kahdella viimeisellä viikolla.

Poliisin valvonta kohdistui 645 kohteeseen muun muassa henkilöihin ja asuntoihin. Kotietsintöjä tehtiin yli 350. Valvonnan aikana kirjattiin 625 rikosilmoitusta, jotka vaihtelivat huumausaineen käyttörikoksesta aina törkeään huumausainerikokseen.

Rikoksesta epäiltyjä valvonnassa ilmeni 618 henkilöä. Kiinniotetuksi kirjattiin 252 rikoksesta epäiltyä, joista 36 pidätettiin ja seitsemän vangittiin.

Valvonnan yhteydessä takavarikoitiin muun muassa marihuanaa ja hasista yhteensä lähes 9 kiloa, amfetamiinia yli 10 kiloa, kannabiskasveja yli 400 kappaletta.

Poliisi ohjasi hoitoon

Valvonnan yhteydessä poliisi ohjasi 82 huumausaineen käyttäjää hakeutumaan hoitoon.

Poliisiylitarkastaja Arto Hankilanojan mukaan valvontatulokset osoittavat huumausaineille olevan kysyntää Suomessa.

– Sen lisäksi, että valvonnassa kyettiin puuttumaan huumausaineiden välitystoimintaan ja takavarikoitiin huumausaineita, poliisi tuki huumausaineiden käyttäjien hoitoon hakeutumista, Hankilanoja sanoo.

Hankilanoja muistuttaa, että huumausaineiden käyttäjät syyllistyvät paljon myös muihin rikoksiin kuin huumausainerikoksiin.

– Heidän ohjaamisella hoitoon ja pääsemisellään irti huumeista olisi laajemminkin vaikutusta rikollisuuden määrän vähenemiseen yhteiskunnassa, Hankilanoja sanoo.

Kannabiksen kotikasvatus yleistynyt

Poliisin mukaan kannabiksen kotikasvatus näyttäisi olevan edelleen kasvussa. Myös uusia design-huumeita on markkinoilla tarjolla yhä enemmän eri koostumuksin.

– Viimeaikaisten tutkimustulosten mukaan nuorten asenteet huumausaineita kohtaan ovat muuttuneet sallivampaan suuntaan, poliisitarkastaja Pentti Kangasniemi Poliisihallituksesta sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.