Mainos

Huumeet yhä useammin ongelma työpaikalla

Huumeiden käyttäjien määrä lisääntyy huolestuttavasti suomalaisissa yrityksissä. Arvioiden mukaan alle 30-vuotiaista työntekijöistä peräti joka kymmenes käyttää säännöllisesti jotakin huumausainetta.

Huumeet aiheuttavat ongelmia yhä useammin myös työpaikoilla


Yrityksille huumeidenkäyttö aiheuttaa tukun erilaisia ongelmia. Poliisin tiedossa on tapauksia, joissa huumekoukussa oleva työntekijä on muun muassa käyttänyt firman tiloja huumekauppaan tai jopa välittänyt eteenpäin yrityksen tietoja.

-Työpaikoilla se ilmenee sillä lailla, että ihmiset, jotka käyttää huumausaineita, he mielellään säilyttävät niitä aineita työpaikoilla, käyttävät huumausainekauppaan yrityksen puhelinta, työsuhdeautoa ja kaikenlaisia kontakteja, mitä on mahdollisuus yrityksen kautta hankkia, kertoo päällikkö Jari Aarnio Helsingin huumepoliisista.

Monet yritykset tekevät huumetestejä työntekijöilleen, mutta usein huumeidenkäyttöä ei huomata ennen kuin jotakin sattuu. Yritykset eivät myöskään puhu ongelmistaan julkisesti.

Tietoon on tullut myös tapauksia, joissa huumeorganisaatio on jopa kiristänyt työntekijöitä. -Kerrotaan, että millon siellä käy vartiointiliike ja milloin siellä ollaan lomalla, milloin siellä firmassa säilytetään rahaa kassakaapissa paljon, jotta saadaan sisäpiirin tieto, mihin kuuluu iskeä, Aarnio sanoo.

Poliisin mukaan tapausten tarkkaa määrää on vaikea sanoa, mutta tilanne pahenee koko ajan.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.