Mainos

Huumeet eivät tule itärajan kautta

Pelko siitä, että Pietarin kasvava huumeteollisuus tunkisi tuotteitaan suorinta tietä itärajan yli Suomen huumemarkkinoille on ainakin toistaiseksi ollut turhaa. Suomen ja Venäjän tullit eivät itärajalla pysty kehumaan huumetakavarikoillaan.

Suomesta ei myöskään katukaupasta ole tavattu suuria määriä Venäjällä valmistettua huumetta. Syyksi epäillään sitä, että siellä valmistettu huume ei ainakaan vielä tunnu täyttävän länsimaisten huumeenkäyttäjien laatuvaatimuksia.

Todennäköisempää kuin se, että Pietarista rahdattaisiin huumeita itärajan yli Suomeen on tullitarkastaja Tuomo Valjuksen mukaan se, että Suomen kautta ryhdytään viemään Pietarin markkinoille huumeita. Venäjän uusrikkaat ovat oppineet länsimaisille tavoille ja aineille. Kovien, "puhtaiden" huumeiden käyttö on monille heistä tuttua touhua.

Vaalimaan tulliaseman päällikkö, tullitarkastaja Markku Huumonen haluaa kuitenkin varoittaa tuudittautumasta siihen uskoon, että vallitseva tilanne säilyy itärajalla ennallaan.
-Paineita Venäjältä tänne päin ei ehkä ole vielä, mutta tavaran laatu varmasti paranee myös Venäjällä ja meidän on kehitettävä työtapojamme jatkuvasti. Se, ettei suuria eriä ole rajalla tavattu, voi myös johtua meidän valvontamme heikkoudesta, Huumonen realistina huomauttaa.

Myyntiin huumeita ei Suomen tullin tietämän mukaan ole viime vuosina tullut Venäjältä itärajan yli ollenkaan. Niissä parissa tapauksessa, jolloin huumeita on Vaalimaalla tänä vuonna tavattu, on kyse ollut omaan tarkoitukseen hankitusta hasiksesta tai marihuanasta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.