Mainos

Huumausainerikosten määrä kasvussa

Huumausainerikosten arvioidaan lisääntyvän tänä vuonna kymmenkunta prosenttia viime vuodesta. Paljastuneet tapaukset ovat keskusrikospoliisin selvitysten mukaan vain noin 5-7 prosenttia rikoksista. Poliisia huolestuttaa myös se, että puolet rikoksiin syyllistyneistä on nuoria, alle 26-vuotiaita.

Yli kuudentuhannen huumausainerikoksen raja rikkoontuu tänä vuonna eli määrä on tuplasti suurempi kuin vuonna 1994. Kuusituhatta huumausaineen hallussapito-, salakuljetus- ja myyntirikosta ei ole kuitenkaan todellinen kokonaismäärä. Poliisipäällikkö Juhani Salonen arvioi todellisen määrän olevan lähempänä 20- kuin 10-kertaista.

Huumausaineisiin liittyy lisäksi välillisesti kymmeniä tuhansia muita rikoksia, koska huumausaineitten ostoon tarvitaan rahasummia, joita ei useinkaan hankita rehellisellä työllä.

Kun vain pieni osa rikoksista saadaan selville ja kun puolet tekijöistä on nuoria, joilla on vielä pitkä ura edessä, niin ainakin poliisin työsarka näyttää loputtomalta. Ilmoille on heitetty idea, että ilmainen huumejakelu vähentäisi niitten rikosten määrää, joilla hankitaan huumerahaa.
(MTV3/Kari Hippi)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.