Huumaavien sienien kasvattamisesta tuomio vantaalaismiehelle

Huumaavien Psilosybe-sienien kasvatus ja myynti on tuonut ehdollista vankeutta ja yhdyskuntapalvelua vantaalaismiehelle. Helsingin käräjäoikeuden mukaan mies kasvatti pannuhuoneessaan lähes neljä kiloa sieniä eli vajaat 800 kerta-annosta.

Kolmekymppinen mies kertoi saaneensa tuttavaltaan yhden sienen ja laittaneensa siitä kerätyt itiöt kasvamaan internetistä löytämiensä ohjeiden mukaan. Hän sanoi aloittaneensa kasvatuksen uteliaisuudesta.

Mies käytti itse sieniään ja myi noin puoli kiloa eteenpäin. Poliisi takavarikoi valtaosan sadosta.

Oikeudessa kuullun asiantuntijan mukaan sienet aiheuttavat samantyyppisiä harhoja kuin LSD. Käytöstä johtuva "koheltaminen" voi olla hyvin vaarallista.

Mies tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta 1 vuodeksi 6 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen ja 60 tunnin yhdyskuntapalveluun. Hänen on myös maksettava takaisin rikoksella saadut rahat.

Huumaavien sienien suosio kasvaa maailmalla

Huumaavien sienien suosio on maailmalla kasvussa.

Suomessa käyttö on ollut kohtalaisen vähäistä, mutta viime aikoina viranomaiset ovat törmänneet sieniin aiempaa useammin.

Keskusrikospoliisi ja Tulli saivat viime vuonna haltuunsa huumaavia sieniä reilussa 80 tapauksessa. Yhteensä sieniä takavarikoitiin vajaat kahdeksan kiloa.

Vuosina 2008–2009 huumaavia sieniä löytyi noin kilo vuodessa. Tänä vuonna kilo tuli täyteen jo vuoden alkupuoliskolla.

Huumaavissa sienissä on psilosiinia ja psilosybiinia. Luonnossa kasvavien sienten pitoisuudet ovat pieniä.

(MTV3 – STT)

Lue myös:

    Uusimmat