Mainos

Huuhtanen raivaamaan etuusviidakkoa

Kelan uusi pääjohtaja Jorma Huuhtanen haluaa raivata etuusviidakkoa.

Lokakuussa Kelassa aloittava Huuhtanen sanoo, että etuusviidakon ongelmat on tiedetty jo pitkään, mutta valitettavasti ongelman korjaamisessa ei ole paljon tapahtunut edistystä. Huuhtanen myös tyrmää tuoreeltaan kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäreen ehdotuksen, jonka mukaan sairausvakuutuskorvaus pitäisi poistaa yksityisiltä yleislääkärikäynneiltä. Mönkäreen ehdotus on Huuhtasen mielestä jopa vaarallinen.

Mönkäreelle ei ymmärrystä

Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre

Mönkäreen esitys yksityisillä lääkäriasemilla annetun perusterveydenhoitopalvelun ja laboratoriotutkimusten kela-korvauksen poistamisesta ei saa ymmärtämystä myöskään Kelan johtajalta Helena Pesolalta, joka niinikään tyrmää Mönkäreen esityksen.
-Julkisen terveydenhuollon ongelmia ei ratkaista sairausvakuutusjärjestelmää näivettämällä, Pesola huomauttaa. Pesolan mukaan on vanhanaikaista asettaa yksityinen ja julkinen terveydenhoito vastakkain.

Sosiaali- ja terveysalan kehittämiskeskus Stakesin ylijohtaja Mauno Konttinen pitää Mönkäreen tarjoamaa mallia säästöiltään merkityksettömänä ja täysin vastakkaisen suuntaisena alan nykykehitykseen nähden.

Kokoomuksen varapuheenjohtajan, kansanedustaja Sari Sarkomaan mukaan Mönkäreen esitys kela-korvausten poistamisesta vaarantaisi vakavasti terveydenhuollon toimivuuden.

Huuhtanen lähtee Kelan pääjohtajaksi kansanedustajan paikaltaan. Hänen paikalleen keskustan edustajaksi nosee Markku Rossi Kuopiosta

Opiskelijat tyytymättömiä


Opiskelijat ovat tyytymättömiä Kelan toimistojen opintotukipalveluihin. Vaikeasti täytettävät lomakkeet, oppaiden pituus sekä kielen vaikeaselkoisuus harmittavat opiskelijoita.

Kela selvitti viime syksynä opiskelijoiden tyytyväisyyttä palveluunsa. Kelan toimistot saivat kouluarvosanakseen vain 7,5, kun pankkien opintolainapalvelut ja oppilaitosten opintotukilautakuntien palvelut arvioitiin noin kahdeksikon arvoisiksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.