Huuhkajiin valittu Suomen ”Zlatan”: ”Mopo ei karkaa käsistä”

Suomen lupaavimpiin hyökkääjiin lukeutuva 20-vuotias Vahid Hambo sai kevään vahvojen näyttöjensä ansiosta näyttöpaikan Mixu Paatelaiselta Suomen A-maajoukkueessa, kun hänet nimettiin Viro- ja Unkari-kotiotteluiden miehistöön.

Hambo ehti iskeä viidessä Veikkausliigan ottelussa neljä maalia, ennen kuin hän joutui jäämään peleistä sivuun takareisivamman vuoksi. Maalitykin pelaaminen onkin epävarmaa Viroa vastaan ensi tiistaina muutaman viikon sairasloman jälkeen, sillä puolikuntoisena hän ei aio pelata.

- Olen yllättynyt ja onnellinen, että minut valittiin joukkueeseen. Takareiteni onkin ainoa ongelma tässä asiassa, sillä se on 50/50 pystynkö pelaamaan. Moni kaverini on sanonut tulevansa katsomaan peliä, mutta olen toppuutellut heitä, ettei kannata sen varaan hirveästi suunnitella välttämättä. Tässä kohtaa vaikuttaa kuitenkin hyvältä, Hambo valaisee MTV Sportille.

193-senttisellä kolossilla on lämpimiä muistoja virolaisten kohtaamisista.

- Junnuissa olen pelannut useasti Viroa vastaan ja olen aina voittanut. Näin käy myös miehissä, Hambo uhoaa.

Seurajoukkueessaan FC Interissä Hambon hovitarjoilijana on toiminut Mika Ojala, joka ei kuitenkaan tällä hetkellä mahdu maajoukkueeseen. Hyökkääjä toivoo kuitenkin vastaavaa tarjoilua myös Huuhkajissa.

- ”Moukulla” on hyvä jalka. Toivon samanlaisia palloja myös Huuhkajissa. En tunne joukkuekavereitani vielä niin hyvin, mutta Roman Eremenkolla on myös varmasti hyvä jalka ja hyvät syötöt.

Myös Bosnia-Hertsegovinan passia omaavaa Hamboa on pitkin vuotta mediassa vertailtu Ruotsin supertähti Zlatan Ibrahimoviciin taustansa ja ulkoisen olemuksensa vuoksi. Hambo kertoo seurailleensa välillä huvittuneenakin vertailuja.

- Suhtautumiseni Zlataniin ei ole muuttunut. Se on semmoinen hauska juttu, joka välillä itseäni naurattaa, joskus kun on juttu silmiin osunut. En kauheasti katsele, mitä muut tekevät, enkä tykkää vertailla itseäni muihin.

Suurlupaus kertoo jalkojen pysyneen maassa suuresta mediahuomiosta huolimatta.

- Kyllä ne pysyvät ja mopo ei karkaa käsistä. Asiat pitää pystyä aina vain käsittelemään oikein.

Nuori mies saa ainakin vielä oleskella rauhassa Turun toreilla ja kaduilla.

- Täällä saa kävellä ihan rauhassa, koska ei tämä ole mikään futiskansa. Ehkä ne on niitä nuorempia ihmisiä sitten, jotka minua enemmän tunnistavat, Hambo kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat