Huuhkajien voitto länsinaapurista maistui Markku Kanervalle – "Tuntuu aina hienolta voittaa Ruotsi"

Hyvä avausjakso, Eero Markkasen maali ja toisen puoliajan puolustuspeli toivat miesten jalkapallomaajoukkueelle harvinaisen voiton Ruotsista Qatarin Dohassa. Markkanen liukui Suomen voittomaalin ottelun 22. peliminuutilla.

Pallonhallinta merkittiin tilastoissa 57-prosenttisesti Ruotsille, mutta Huuhkajat piti varsinkin avausjaksolla vastustajan poissa tekopaikoilta. Laukaukset merkittiin tilastoissa Suomelle 11–8.

Toisella puoliajalla oli vaikeampaa, kun Ruotsi hyökkäsi ärhäkämmin. Ruotsalaiset saivat silti Suomen puolustuksen sakkaamaan vain 70. ja 80. peliminuutin välillä, kun se pelasi puolen kymmentä tekopaikkaa Jesse Jorosen maalille.

– Oli kaksijakoinen peli. Ensimmäisellä jaksolla peli oli meillä hyvin kontrollissa ja muoto pysyi kasassa. Toisella jaksolla Ruotsi pääsi dominoimaan ja sai aikaan pari paikkaa, päävalmentaja Markku Kanerva tiivisti pelin.

Voitto maistuu aina

Kanerva tunnusti Ruotsin vahvuuden toisen puoliajan hankalan kymmenminuuttisen aikana.

– Ruotsi pakotti meidät alas ja sai sen ansiosta otteen, mutta urheasti kaverit taistelivat puolustuksessa.

Ensimmäisellä puoliajalla Suomen parhaat paikat osuivat Markkasen lisäksi Rasmus Karjalaiselle.

Toisella puoliajalla Suomen ensimmäinen tilaisuus siunaantui Markkaselle 57. minuutilla, mutta laukaus kimmahti Alexander Milosevicin kädestä kulmapotkuksi. Ruotsin puolustus aukeni uudestaan lisäajalla, kun Tim Väyrynen ja Saku Ylätupa pääsivät kaksi kertaa mieheen erinomaisiin tekopaikkoihin.

– Lopussa meillä oli vielä tilaisuus niitata tämä peli, Kanerva totesi.

Voitto Ruotsista on Suomen jalkapallohistorian 11:s 90 pelatussa ottelussa. Edelliskerran Suomi juhli voittoa Ruotsista alkuvuodesta 2015.

– Voittoa ei kannata koskaan aliarvioida. Tuntuu aina hienolta voittaa Ruotsi, Kanerva muistutti.