Huuhkajat kynittiin Tokiossa - Pukki debytoi

MM-karsintaurakkansa keskellä oleva Japani murjoi Suomen jalkapallomaajoukkuetta keskiviikkona Tokiossa maalein 5-1.

Pääasiassa Veikkausliigasta ja muista pohjoismaisista liigoista koottu kokeiluluontoinen Huuhkaja-ryhmä sai tuta viime viikon Bahrain-tappiosta sisuuntuneiden isäntien vauhdin ensimmäisellä puoliajalla.

Japani siirtyi tauolle 3-0-johdossa 50 000 Ajinamoto-stadionille kerääntyneen kannattajansa iloksi. Hyökkääjä Shinji Okazaki osui ensimmäisellä puoliskolla kahdesti ja keskikenttämies Shinji Kagawa kerran.

Porokaralle avausosuma sinivalkoisissa

Roni Porokara avasi maalitilinsä A-maaotteluissa iskemällä 1-3-kavennuksen kulmapotkun jälkitilanteesta toisen puoliajan alussa. Maaottelu oli Allsvenskanin Örebrossa pelaavan Porokaran neljäs.

Japani kuitenkin kuittasi Suomen kavennuksen nopeasti, kun toppari Yuji Nakazawa puski keskityksen maaliin kuutisen minuuttia Porokaran kavennuksesta. Loppunumerot viimeisteli muutama minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä vaihtomies Michihiro Yasuda.

Hiljattain avausesiintymisensä Espanjan liigan Sevillassa tehnyt Teemu Pukki pääsi keskiviikkona ensimmäistä kertaa kentälle miesten maaottelussa. Ikään kuin enteellisesti Pukki korvasi edellisen Espanjan liigassa pelanneen suomalaisen Jari Litmasen 67. minuutilla.

Pukin lisäksi kentällä nähtiin yhteensä kahdeksan ensikertalaista. Avauksessa debytoivat maalivahti Tomi Maanoja, puolustajat Tuomo Turunen ja Joni Aho sekä keskikenttäpelaajat Kari Arkivuo ja Tim Sparv. Vaihdosta ensiesiintymisensä tekivät Perparim Hetemaj, Jukka Raitala ja Jarno Parikka.

Japanin kiertue sujui mollivoittoisesti Suomen ryhmältä, sillä viime sunnuntaina pelattu harjoitusottelu paikallista Shonan Bellmare -seurajoukkuetta vastaan päättyi 0-1-tappioon.

Japani - Suomi 5-1 (3-0)
15. Shinji Okazaki 1-0
32. Okazaki 2-0
44. Shinji Kagawa 3-0
50. Roni Porokara 3-1 (avausmaali A-maaotteluissa)
57. Yuji Nakazawa 4-1
87. Michihiro Yasuda 5-1