Mainos

Huttu-Juntunen tyrmää oman lakiehdotuksensa

Sosiaali- ja terveysministeri Terttu Huttu-Juntunen tyrmää oman lakiesityksensä lastenpäivähoitomaksujen ja kotihoidon tuen uudistamisesta.

Huttu-Juntunen kuvailee Helsingin Sanomissa lakipakettia epäonnistuneeksi kyhäelmäksi. Hänen mukaansa epäoikeudenmukainen ja sekava laki olisi pitänyt valmistella valtiovarainministeriön asemasta sosiaaliministeriössä.

Uudistus heikentäisi Huttu-Juntusen mukaan erityisesti nuorten perheiden ja muuten taloudellisesti ahtaalla olevien asemaa. Laki muun muassa toisi osalle perheistä 400 markan alennuksen päivähoitomaksuihin. Vastaavasti nykyisin ilmaisen päivähoidon saaville pienituloisimmille perheille tulisi 200 markan päivähoitomaksu.
-Sanotaan, ettei kaksisataa ole paljon rahaa. On se silloin, kun talous käy muutenkin miinuksella. Tässä on kysymys hirveän isosta periaatteesta, sanoo Huttu-Juntunen.

Huttu-Juntunen sanoo esitelleensä lain, jotta asia saataisiin julkiseen keskusteluun.

Kokoomuksen Sasi kehottaa Huttu-Juntusta eroamaan

Kokoomuksen kansanedustaja Kimmo Sasi ihmetteli tänään sosiaali- ja terveysministeri Terttu Huttu-Juntusen (vas.) menettelyä päivähoitouudistuksessa ja kehotti ministeriä eroamaan hallituksesta.
-Voidaan hyvällä syyllä tiedustella Huttu-Juntuselta, aikooko hän jatkaa tässä tilanteessa ministerinä ja toimia tehtäviensä edellyttämällä tavalla.
(MTV3/Huomenta Suomi-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.