Mainos

Huttu-Juntunen luotti järjestöjen tietoihin

Toinen sosiaali- ja terveysministeri Terttu Huttu-Juntunen (vas.) on tarkentanut, mihin hän perusti kiistaa herättäneen päätöksensä kuorma-autoalan työehtosopimuksen yleissitovuudesta.

Vastauksessaan kansanedustaja Ulla-Maj Wideroosin (r.) kirjalliseen kysymykseen Huttu-Juntunen vetoaa erityisesti Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n sekä Autoliikenteen työnantajaliiton antamiin tietoihin.

Niiden mukaan alalla työskentelee järjestäytyneiden työnantajien palveluksessa arviolta 6300-7200 työntekijää, ja alan työntekijöiden kokonaismääräksi on arvioitu noin 14 000. "Tämän ja muun yleissitovuutta tarkentavan tiedon" perusteella Huttu-Juntunen ilmoitti lokakuun alussa ministeriön kantana, että alan työehtosopimus on yleissitova.

Kuukausi sitten annetussa ilmoituksessa todettiin, että "käytettävissä olevien tilastotietojen ja muun yleissitovuutta tarkentavan tiedon pohjalta... kuorma-autoalan työehtosopimus on yleissitova, kuten asia on arvioitu jo 1.1. 1971 lukien".

Myöskään ministerin perjantaisessa vastauksessa ei tarkenneta, mitä nämä muut yleissitovuutta tarkentavat tiedot ovat. Huttu-Juntunen antoi lokakuisen ilmoituksensa, kun ministeriön työsuojeluosaston päällikkö Mikko Hurmalainen oli ensin todennut, että alan työehtosopimus ei ole yleissitova.

Oikeuskansleri vaati tällä viikolla Huttu-Juntuselta selvitystä kannanotosta haluten tietää sen oikeudelliset perusteet. Selvitysten tekoon on annettu aikaa kaksi viikkoa. Vaatimus perustuu Suomen Yrittäjien ja yksittäisen kansalaisen oikeuskanslerille jättämiin selvityspyyntöihin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.