Mainos

Huttu-Juntunen: Kaupalla päävastuu tupakan myynnissä

Sosiaali- ja terveysministeri Terttu Huttu-Juntunen (vas.) katsoo, että kaupalla on pääasiallinen vastuu tupakan myynti-ikärajan valvonnassa. Huttu-Juntusen mukaan kaupan omaa valvontaa on vahvistettava.

Huttu-Juntunen pitää arveluttavana tupakan myynnin valvontaan harkittuja ns. ostokokeita. Ne tarkoittaisivat sitä, että viranomainen lähettäisi alaikäisiä myyntipisteisiin testaamaan, myydäänkö heille tupakkatuotteita.
-Siihen liittyy vakavia rikosoikeudellisia ja eettisiä ongelmia. Kysymyksenalaista on mm. se, syyllistyykö nuoren kauppoihin lähettänyt viranomainen yllytysrikokseen, Huttu-Juntunen pohtii.

Sosiaali- ja terveysministeriö on sopinut Huttu-Juntusen mukaan siitä, että tupakan myyntikiellon valvonnan mahdollisuudet selvitetään tämän vuoden aikana.
-On selvää, että kaikesta viranomaisvalvonnasta huolimatta pääasiallinen vastuu myynti-ikärajan valvonnassa on kaupalla ja kaupan omavalvontaa tuleekin selkeästi vahvistaa, Huttu-Juntunen linjaa.

Huttu-Juntunen pohtii tupakanmyyntiä vastauksessaan Maija Raskin (sd.) ja Timo Ihamäen (kok.) eduskuntakyselyyn. Siinä hallitukselta perätään toimia tupakan myynnin valvontaan liittyvien ongelmien poistamiseksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.