Mainos

Husun Metso-juttu

Metson toimitusjohtajan Tor Bergmanin mielestä Saksassa on tuudittauduttu viime vuosina liikaa hyvään kilpailukykyyn ja kovaan talouskasvuun. Bergman varoittaa Huomenta Suomen haastattelussa, että ensi vuodestakin tulee työllisyysmielessä erittäin vaikea.

Perinteisen suomalaisen konepajateollisuuden lippulaivalta Metsolta on totuttu viime aikoina kuulemaan huonoja uutisia. Kannattavuus on rapissut. Kilpailukyvyn parantamiseksi on jouduttu irtisanomaan useita satoja ihmisiä
eri puolilla maailmaa. Suomessakaan ei toimitusjohtaja Bergmanin mukaan ole näkyvissä minkäänlaista valoa tunnelin päässä. Bergmanin mukaan työllisyystilanne on ensi vuonnakin vaikea.

Vientiteollisuus on tänä vuonna kärsinyt vahvasta eurosta. Tor Bergmanin mielestä Suomessakin olisi vanhasta kokemuksesta pitänyt tietää, ettei euron heikkous ole ikuinen etu. Muutenkin Metson pääjohtaja haluaa varovasti ravistella suomalaisia hereille hyvien viime vuosien autuudesta.

Kaikesta kritiikistä huolimatta Metso pysyy Bergmanin mukaan kuitenkin suomalaisena konsernina, vaikka uutta tuotantoa on viime vuosina siirretty halvan työvoiman maihin.

(MTV3)

-Suomihan on ollut lähes kaikkien tilastojen kärjessä ja meillä on ollut ihan mukava kehitys ja Nokia on ollut kärjessä, mutta toisaalta se on ehkä luonut vääränlaista kuvaa

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja