Mainos

Hus suunnittelee yksityissairaalan perustamista

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus aikoo perustaa yksityissairaalan. Tytäryhtiön muodostaminen on parhaillaan virkamiehillä valmisteltavana.

Yksityisen Hus-sairaalan perustamista vauhdittaa hallituksen esitys, jonka mukaan kunnallisen sairaalan tiloissa annetusta yksityishoidosta maksettaisiin sairausvakuutuskorvaus.

Hyksin Oy:n työryhmän puheenjohtajan Lasse Lehtosen mielestä omille lääkäreille täytyy tarjota mahdollisuus harjoittaa yksityispraktiikkaa Husin tiloissa sen sijaan, että he menevät tekemään sen yksityispuolelle.

- Sen sijaan, että erikoislääkärit lähtevät pitämään yksityisvastaanottoa virka-ajan jälkeen, heillä olisi mahdollisuus jatkaa Husin sairaalan tiloissa.

Esityksen mukaan samoissa tiloissa, missä nyt järjestetään kunnallista palvelua, olisi jatkossa siis myös yksityistä palvelua.

- Tällä yritetään tietenkin lisätä palvelutuotantoa. Niillä alueilla, joissa on enemmän kysyntää kuin tarjontaa, voisimme vastata tarpeeseen. Haluamme myös tarjota hoitomahdollisuuksia esimerkiksi vakuutusyhtiöitten kautta tuleville potilaille sekä niille, jotka haluavat nimenomaisesti jonkun huippuspesialistin hoitoon, perustelee Lehtonen.

(MTV3 - STT)

Katso Tarja Hakulisen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.