Mainos

Hus-raportti: Päällekkäisyyksiä karsittava

Hus-selvitysryhmä esittää väliraportissaan, että sairaanhoitopiirin ylikapasiteettia purettaisiin ensi vuoden aikana ja päivystystä vähennettäisiin.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin perustaminen ei poistanut tarpeeksi erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon päällekkäisyyksiä Helsingissä, vaikka näin toivottiin. Husin, Helsingin sekä sosiaali- ja terveysministeriön selvitysryhmä esittääkin väliraportissaan, että ylikapasiteettia puretaan ensi vuoden aikana yleissisätautien, keuhkosairauksien, sukupuolitautien ja suun erikoissairaanhoidossa. Muilla aloilla päällekkäisyyksiä on onnistuttu purkamaan 12 miljoonalla eurolla vuodessa.

Ryhmä esittää myös päivystyksen vähentämistä ja sen keskittämistä kahteen kaupungin ja sairaanhoitopiirin yhteiseen päivystyspisteeseen. Husin päivystyspisteiden tarpeellista lukumäärää selvitetään vielä.

Kolmen miehen selvitysryhmä luovutti väliraportin peruspalveluministeri Eva Biaudet'lle. Loppuraportti sen tulee antaa viimeistään tammikuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.