Mainos

HUS purkaa leikkausjonoja

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri alkaa purkaa sydänleikkausjonojaan mahdollisimman pian.

Sairaanhoitopiirin hallitus päätti tänään pidetyssä kokouksessaan, että kiireelliset leikkaukset tehdään tarvittaessa suojelutyönä. Tämä koskee erityisesti sydänkirurgian potilaita.

Lääkäriliiton kanssa neuvotellut sairaanhoitopiirin toimitusjohtaja Lauri A. Laitinen arvioi jonojen purkamiseen menevän kuitenkin aikaa; jos leikkauksia tehdään sairaalan koko kapasiteetilla, niin jonot saadaan purettua syyskuun puoliväliin mennessä. Meilahden sairaalan sydänleikkauspotilaiden leikkaaminen aloitetaan näillä näkymin ensi kuun alussa.

Lääkäriliiton hallitus suosittaa, että Helsingissä osoitetaan lisätyövoimaa sydänpotilaiden hoitoon. Jonoja aiotaan purkaa palkkaamalla sydänlääkäreitä erityisjärjestelyin. Liiton mielestä jono tulee pitää sellaisena, ettei sen pituudesta aiheudu potilaille hengenvaaraa. Tilannetta kiristää se, että usean potilaan varjoainekuvaukset ovat tulossa vanhoiksi heinäkuun lopulla.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri pyysi eilen Lääkäriliitolta apua sairaanhoitopiirin sydänkirurgian jonojen lyhentämiseksi. Meilahden sairaalan sydänleikkausjonot ovat kasvaneet lääkärilakon aikana huomattavasti. Tällä hetkellä jonossa on 211 sydänpotilasta.
(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja