Mainos

Hus perusti työryhmiä lakon varalle

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on mahdollisen lakon piiriin kuuluvia hoitajia kaikkiaan noin 10 000.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on varautunut hoitajien lakkoon toistaiseksi vain perustamalla kaksi työryhmää. Koska lakkovaroitusta ei ole annettu eikä lakkorajojakaan asetettu, tarkempia suunnitelmia ei ole ryhdytty laatimaan.

- Ensin täytyy tietää, miten laajasta lakosta on kyse ja mitä sairaaloita se koskisi. Sen jälkeen on selvitettävä suojelutyövelvollisuus, eli rajattava alueet, jotka on ehdottomasti turvattava lakonkin aikana, sanoo Husin varatoimitusjohtaja Seppo Kivinen.

- Lakon vaikutuksista ei ole vielä mitään arviota. Yleensä lakosta kärsii ensin kiireetön leikkaustoiminta, mikä merkitsee jonojen kasvamista. Kiireetön hoito on sellaista, mitä voidaan lykätä potilaan tilaa vaarantamatta, kirurgiassa esimerkiksi syöpäkirurgia kuuluu aina kiireesti hoidettaviin ja siihen pyydetään suojelutyötä ilman muuta.

Husissa lakkoon ehkä 10 000 hoitajaa

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on mahdollisen lakon piiriin kuuluvia hoitajia kaikkiaan noin 10 000.

Husin toimitusjohtaja Kari Nenonen totesi perjantaina, että Hus on varautunut käyttämään kaikki lailliset keinot, jotta hoitajia olisi töissä lakon aikanakin. Kivisen mukaan minkäänlaista toimintasuunnitelmaa tähän ei ole vielä kuitenkaan laadittu. Hoitajia pyritään saamaan lakon aikana samoja kanavia pitkin kuin sijaisiakin rekrytoidaan.

Tänä aamuna perustetuista työryhmistä Kivisen johtama seurantatyöryhmä katsoo koko sairaanhoitopiirin tilannetta. Toinen työryhmä seuraa käytännön toimintaa päivittäin ja katsoo muun muassa, mihin suojelutyötä milloinkin tarvitaan.

- Nyt ollaan odottavalla kannalla ja toivotaan, että ratkaisu löytyisi ilman lakkoa, sanoo Kivinen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.