Mainos

HUS päättänyt jo potilassiirroista

Ensimmäiset potilaat on jo päätetty lähettää hoitoon Ruotsiin. Leikkauspotilaita kotiutetaan nopeammin kuin normaalisti. Potilasjonot pitenevät.

Uudenmaan sairaanhoitopiiri on jo aloittanut laajat hoitojärjestelyt hoitajien mahdollisen joukkoirtisanoutumisen varalle.

Kolme neurologista osastoa on jo suljettu kokonaan.

Huomisesta lähtien synnytyksiä ei enää hoideta Jorvin sairaalassa Espoossa, vaan synnyttäjät ohjataan muihin sairaaloihin. Lisäksi HUS on päättänyt siirtää kaksi riskisynnyttäjää Ruotsiin erikoiskuljetuksella, tosin lumimyräkkä viivästyttää potilassiirtoja.

Useille osastoille ei enää oteta uusia potilaita ja esimerkiksi leikkauspotilaiden kotiuttamista nopeutetaan.

- Jos irtisanoutumiset toteutuvat, emme pysty takaamaan potilasturvallisuutta ilman uutta potilasturvalakia, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:n varatoimitusjohtaja Seppo Kivinen.

Kivinen ei osaa sanoa mahdollisen lakon hintaa, se voidaan karkeasti arvioida jälkeenpäin, mutta ainakin 2000 leikkausta kuukaudessa jää tekemättä ja hoitojonot kasvavat entisestään.

Mahdollinen työtaistelu alkaa 20.11.

Ruotsin lumimyräkkä viivästyttää potilassiirtoja

Husin oli määrä lähettää tänään kaksi raskaana olevaa naista Ruotsiin, mutta kova lumimyräkkä Ruotsissa viivästyttää siirtoja. Siirtojen uusi aikataulu ei ole tiedossa, mutta ne hoidetaan heti kun koneet pääsevät Uppsalaan.

Kyseessä on ensimmäiset Helsingistä ulkomaille tehtävät potilassiirrot, joilla varaudutaan Tehyn joukkoirtisanoutumisiin.

Molemmilla naisilla on riski synnyttää lapsi ennen laskettua aikaa. Tulevien äitien siirtäminen on helpompaa kuin keskosten.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.