Mainos

Hus nostaa sairaaloiden valmiutta

Aasian suuronnettomuudessa vammautuneita on ohjattu jatkohoitoon suoraan Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Hus-lääkintäpisteen kautta oli aamuun mennessä ohjattu jatkohoitoon kahdeksasta lentokoneesta yhteensä 46 potilasta.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin sairaaloiden valmiutta nostetaan asteittain Aasian suuronnettomuuden uhrien hoitamiseksi. Lentoasemalle on siirretty lääkintäryhmiä Töölön ja Peijaksen sairaaloista. Ryhmät ovat seuloneet kaikki matkustajat ja ohjanneet vammautuneet edelleen eri hoitopaikkoihin.

Tämän aamuun kello 7.30:een mennessä oli Helsinki-Vantaan lentoaseman Hus-lääkintäpisteen kautta ohjattu jatkohoitoon kahdeksasta lentokoneesta yhteensä 46 potilasta, heistä tiistaina 12 potilasta ja 34 potilasta keskiviikkoyön ja aamun aikana. Kaikkiaan 28 henkilöä on ollut tai on edelleen hoidettavana Husin sairaaloissa tai on siirretty edelleen jatkohoitoon.

- Toistaiseksi kaikkien Suomeen siirrettyjen potilaiden vammat ovat olleet kohtuullisen lieviä. Välitöntä leikkaushoitoa vaativia potilaita ei ole ollut, totesi Husin lääkintäpäällikkö, vastaava ylilääkäri Eero Hirvensalo.

- Jatkossa tulemme saamaan myös paikallisissa sairaaloissa hoidettuja potilaita, joiden vammat ovat vaikeampia. Kaikki potilaat eivät ole vielä siirtokunnossa.

Vaikeasti loukkaantuneita aikaisintaan torstaina

Onnettomuusalueen sairaaloissa hoidettujen, vaikeasti loukkaantuneiden potilaiden siirtokuljetuksia on Husin Thaimaasta saamien tietojen mukaan odotettavissa aikaisintaan huomenna. Näiden potilaiden tarkka määrä ja vammojen laatu ei vielä tänä aamuna ollut ylilääkäri Hirvensalon mukaan tiedossa.

Hus-alueen potilaat ohjataan ensisijaisesti Töölön, Meilahden ja Lasten ja nuorten sairaaloihin. Mikäli siirrettävien potilaiden määrä ylittää mainittujen sairaaloiden kapasiteetin, voidaan potilaita viedä myös muihin sairaanhoitopiirin sairaaloihin.

Lentoasemalla on edelleen koneiden saapuessa lääkintäryhmiä. Hoitoa tarvitsevat potilaat ohjataan omien kotipaikkakuntiensa sairaaloihin. Kaikkien kriisialueen sairaaloissa yli vuorokauden ajan hoidettujen potilaiden osalta noudatetaan Husin lääkintäpäällikön antaman toimintaohjeen MRSA-eristysohjeita.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.