Mainos

HUS:n professori: Rokotusten lopettamispäätös olisi ymmärrettävä

HUS:n lasten ja nuorten sairaalan infektiotautiopin professori Heikki Peltola sanoo ymmärtävänsä mikäli tänään kokoontuva asiantuntijaryhmä suosittelee sikainfluenssarokotusten lopettamista.

- Ymmärrän sen päätöksen, jos rokotukset lopetetaan etenkin lapsilta, mutta tämä ei ole vielä mikään kannanotto, Peltola muotoilee.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tekee tänään päätöksen rokoteohjelmasta kuultuaan ensin asiantuntijoiden arvion tilanteesta. Pamdemrix-rokotteen yhteyttä havaittuihin narkolepsia-tapauksiin tutkitaan.

THL:n pääjohtaja Pekka Puska ei ota rokottamisohjelman lopettamiseen minkäänlaista kantaa ennen asiantuntijoiden raporttia. Hän muistuttaa, että viime syystalvella tehdyllä päätöksellä rokotusten aloittamisesta säästettiin ihmishenkiä.

- Jos rokotuksia ei olisi aloitettu ja olisi tullut lisää kuolemantapauksia, niin meidät olisi varmasti hirtetty, Puska sanoo.

(MTV3)

Katso infektiotautiopin professori Heikki Peltolan ja THL:n pääjohtajan Pekka Puskan haastattelu (Huomenta Suomi 24.8.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.