Mainos

HUS:n arvioitava linjauksensa uudelleen

Oppositio on kovistellut hallitusta pääkaupunkiseudun terveydenhuoltopalvelujen takkuamisesta. Keskusta kehottaa pääkaupunkiseudun ongelmakuntia nostamaan veroäyrin hintaa, jotta ne pystyisivät takaamaan asukkailleen kunnolliset terveyspalvelut.

Keskusta kehottaa pääkaupunkiseudun ongelmakuntia nostamaan veroäyrin hintaa, jotta ne pystyisivät takaamaan asukkailleen kunnolliset terveyspalvelut. Asia nousi esiin eduskunnan välikysymyskeskustelussa.

Keskusta esittää myös valtion sosiaali- ja terveysmenoihin vajaan sadan miljoonan euron lisäystä ja lupaa olla vaatimatta suurempia veronhuojennuksia, mitä hallitus esittää.

Kokoomuslaiset puolestaan sanoutuivat jälleen kerran irti Harry Bogomoloffin kohulausunnosta, jonka mukaan julkisen terveydenhuollon rahoitus ei mahdollista kaikille annettavaa hoitoa.

Oppositio kovisteli hallitusta

Oppositio kovisteli hallitusta pääkaunkiseudun terveydenhuoltopalvelujen takkuamisesta välikysymyskeskustelussa. Tämä on puolen vuoden sisällä jo toisen välikysymys terveydenhuollon ongelmista. Maaliskuussa oli kysymys potilasjonoista.

Keskustaopposition mielestä hallituksen tempoileva kuntapolitiikka on osasyy HUS:n nykyahdinkoon.

Peruspalveluministeri Eva Biaudet'n mukaan HUS:n leikkauspäätöksiä on lykätty ja hallitus on pyytänyt siltä uusia selvityksiä.

Keskusta käytti surutta hyväkseen välikysymyskeskustelussa kokoomuslaisen Harry Bogomoloffin kohulausuntoja. Bogomoloff kysyi, pitääkö oikeastaan julkisia varoja käyttää terveydenhoitoon, vai olisiko parempi että jokainen olisi oman onnensa seppä.

- Ei pidä päästää valloilleen Helsingin kaupungin hallituksen kokoomuslaisen puheenjohtajan käsitystä, että olemme oman onnemme seppiä. Mikä ihmeen epäsosiaalinen arvokumous ohjaa nyt päätöksentekoa?, ihmetteli kansanedustaja Matti Vanhanen (kesk.) eduskunnassa.

- Kokoomuksen eduskuntaryhmän mielestä julkisen vallan on huolehdittava siitä, että kaikille on tarjolla riittävät ja hyvälaatuiset pääosin verovaroin kustannetut terveyspalvelut. Tässä mielessä Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtajan lausunnot eivät todellakaan edusta kokoomuksen linjaa, puolustautui kansanedustaja Sari Sarkomaa (Kok ).

- On kohtuutonta, että mitä tahansa hallitus vastaa, aina viitataan vain yhden Harry Bogomoloffin lausuntoihin. Tämä ei ole ainoa asia josta olen eri mieltä Bogomoloffin kanssa, satasi peruspalveluministeri Eva Biaudet (rkp) opposition kovisteluihin.

HUS:n toimia kritisoitiin ankaralla kädellä. Sen päätöksethän on todettu lääninhallituksessa osittain lainvastaisiksi. Mm. kokoomuksen mielestä paniikkijarrutusta ei olisi tarvittu ollenkaan, jos HUS olisi ajoissa katsonut budjettinsa perään. HUS:n osalta päätöksentekoa on lykätty ja pyydetty selvitys siitä, että HUS:n säästöpäätökset eivät pidennä tämänhetkisiä hoitojonoja.

Eduskunta äänestää hallituksen luottamuksesta ensi tiistaina.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.