Mainos

Hus joutuu maksamaan hyvitystä tarjouskilpailussa hävinneelle

Markkinaoikeus on määrännyt Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin maksamaan hyvitystä turkulaiselle Lääkäriasema Pulssille.

Pulssia ei valittu tarjouskilpailun perusteella tekemään esimerkiksi kitarisa- ja sappileikkauksia, vaikka sen tarjoukset olivat halvimmat.

Jorvin sairaala valitsi lähes pelkästään pääkaupunkiseutulaisia yksityissairaaloita leikkaamaan potilaitaan, koska sen mielestä potilaiden matkustaminen Turkuun asti ei ollut taloudellisesti tai lääketieteellisesti järkevää. Oikeus kuitenkin katsoi, että Pulssin sijaintia ei olisi pitänyt pitää kilpailussa haittana, koska tarjouspyynnössä ei ollut mainittu, että leikkaukset pitäisi tehdä Espoon lähikunnissa.

Jorvin sairaalan hallintojohtaja Heikki Böök kertoo, että sairaanhoitopiiri ei aio valittaa päätöksestä. Hän myöntää, että "tarjouspyyntö laadittiin aavistuksen verran huonosti".

Kyseessä oli ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa kerta, kun Jorvin sairaala osti leikkauksia yksityissairaaloilta. Ostoilla lyhennettiin lääkärilakon aiheuttamia jonoja viime vuonna. Kaikkiaan ostettiin viitisensataa leikkausta sterilisaatiosta kitarisojen poistoon eri yrityksiltä. Pulssi sai tehtäväkseen 20 olkapääleikkausta.

Hus joutuu maksamaan Pulssille hyvitystä 20 000 euroa ja lisäksi 6 000 euroa oikeudenkäyntikuluista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.