Mainos

Hus: Henkilöstöä ei ole kuultu riittävästi uudistuksesta

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin johto on ottanut organisaatiouudistukselleen aikalisän hallituksen kokouksessa.

Sairaanhoitopiirin hallitus päättää todennäköisesti ylihuomenna, miten asiassa edetään. Tätä ennen kuullaan vielä eri henkilöstöryhmiä ja avainhenkilöitä.

Sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Aatto Prihti myönsi, ettei uudistuksesta ole valmistelun aikana keskusteltu henkilöstön kanssa riittävästi. Myöskään tiedon perillemenosta ei ole huolehdittu.

- Tähän virheiden tekoon on hallituskin syypää. Erityisesti tietysti hallituksen puheenjohtaja, jonka tehtävä on sparrata johtoa. Ooen henkilökohtaisesti kannustanut johtoa viemään rakenteelliset muutokset nopeasti läpi, jotta päästäisiin ihmisten kehittämisvaiheeseen, joka on kaikkein tärkeintä. Ei tässä vastuusta aiota paeta, mutta kun vyyhti on sekoitettu, se aiotaan myös selvittää,

Maanantaisessa tiedotustilaisuudessa Prihti vakuutteli, että toimitusjohtaja nauttii laajaa tukea hallituksessa.

Husin johto ja henkilökunta ovat olleet sotajalalla organisaatiouudistuksesta, jossa aiotaan rukata ylilääkäreiden ja ylihoitajien asemaa. Lähes puolet Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Hus:n ylilääkäreistä ja ylihoitajista harkitsee eroamista huono henkilöstöpolitiikan takia.

Eilen seitsemän HUS:n hallituksen jäsentä 17:stä sanoi Hufvudstadsbladetissa antavansa täyden tuen toimitusjohtaja Kari Nenoselle. Seitsemän hallituksen jäsentä ei ilmoittanut kantaansa. Kolmen luottamus Nenoseen ei ollut sataprosenttinen.

Nenonen myöntää johdon tekemät virheet.

- Muutos on aina iso haaste ja asiantuntijaorganisaatiossa se on erityisesti iso haaste. Nyt on täysin selvää, etteivät henkilöstö ja asiantuntijat ole päässeet riittävästi osallistumaan tähän prosessiin. Me olemme tehneet virheitä, me tunnustamme sen ja nyt on aika korjata virheemme. Tiivistetään yhteistyötä sekä henkilöstön, henkilöstöjärjestöjen, meidän osaajien että yliopiston suuntaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.