Mainos

Hurstin joulupaketteja jonotetaan aiempaa enemmän

Tänä jouluna yhä useampi hakee jouluruokaa Veikko Hurstin perustaman yhdistyksen jakopisteestä.

-Olemme jo jakaneet lähes sata joulupakettia. Joitain kymmeniä on jäljellä. Paketteja pitää tehdä vielä lisää ensi viikolla, sillä väkeä on liikkeellä selvästi enemmän kuin viime vuonna, kertoo toimintaa pyörittävä Heikki Hursti.

Helsingissä jaettujen pakettien lisäksi postin kyytiin on jo laitettu reilut 200 pakettia ihmisille, jotka ovat osanneet pyytää apua yhdistykseltä. Laatikoissa on jouluista ruokaa ja vähän vaatteitakin.

-Monet ovat kertoneet, että heillä on lapsia. Olemme heitä varten yrittäneet laittaa mukaan sopivan kokoisia uusia vaatteita. Muihinkin paketteihin olemme laittaneet villasukkia, lapasia tai pipoja. Mummut ovat taas neuloneet ahkerasti eri puolilla Suomea ja lähettäneet meille, kiittelee Heikki Hursti.

Jonot venyivät jo syksyllä

Heikki Hurstin mukaan taloustilanteen heikkeneminen näkyi leipäjonojen venymisenä pitkin syksyä. Ero vuoden takaiseen on selvä.

-Viime syksynä jonossa oli parituhatta henkeä. Tänä vuonna joka päivä jonossa on ollut 3 200 - 3 600 henkeä, Hursti kertoo.

Aaton juhlaa ei voi paisuttaa

Hurstin perinteiseen jouluaaton juhlaan Helsingin Kisahalliin mahtuu tänäkin vuonna 1 500 henkeä. Enempää ei voida ottaa turvallisuusmääräysten vuoksi. Aatolta jäävä ruoka jaetaan tapaninpäivänä. Silloin Heikki Hursti odottaa paikalle 500 - 600 henkeä.

 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.