Mainos

Hursti: Vähävaraisia on yhä enemmän

Joulun yltäkylläisyyden ja ostohysterian keskellä Heikki Hursti muistuttaa, että vähävaraisuus on lisääntynyt Suomessa. Hursti kertoo, että ihmiset pyytävät ruoka- ja vaatepaketteja häneltä kirjeitse.

- Ei vähävaraisuus aina ole omien valintojen, kuten alkoholin, aiheuttamaa. Voi olla sairaus, avioero tai tragedia perheessä. Tällainen voi repäistä koko turvallisen maton alta, tulee totaalinen kaaos, näitä perheitä on paljon.

Hursti kertoo perheen vähävaraisuuden olevan rankka paikka myös perheen lapsille. Jos esimerkiksi työttömyyden tai sairauden takia perheen tuloista jää kuukaudessa vain 150 euroa ruokaan, ei vaatteita voi kauheasti lapsille ostaa.

- Tästä seuraa syrjäytymistä. Ei voida kutsua lapsia kylään, kun ei ole mitä tarjota. Eikä voida mennä vierailulle, kun ei ole tuliaisia viedä. Lapsille ei voi ostaa merkkivaatteita, eikä heitä voi viedä uimaan. Monella perheellä tämä on vuosien mittainen kierre, ja se on ahdistavaa.

Hursti muistuttaa pitämään huolta lähimmäisistä:

- Jos itsellä menee hyvin, niin välttämättä naapurilla ei mene. Mitä voisin tehdä hänen hyväkseen? Sen ei tarvitse olla iso juttu, se voi olla kynttilän vieminen tai pienen kakun leipominen.

Katso Heikki Hurstin haastattelu (Huomenta Suomi 15.12.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.