Mainos

Hurrikaanin jäänne sekoittaa Euroopan säätä: Skotlannissa hirmumyrskyä, Kreikkaan lunta

Hurrikaani Gonzalon jäänteistä irtaantunut matalapaineen osakeskus aiheuttaa tänään voimakkaita myrskytuulia Isossa-Britanniassa. Myräkkä kulkee kohti kaakkoa ja tuo myöhemmin lumisateita Kreikkaan asti.

Ison-Britannian maa-alueilla esiintyy tänään myrskypuuskia.

- Iltapäivällä Skotlannissa keskituuli on ollut ylängöillä 37 m/s eli hirmumyrskyluokkaa. Puuskat ovat olleet tätäkin kovempia. Puita ja jopa rekkoja on kaatunut. Myös Keski-Euroopassa ja Alpeilla tuulet voimistuvat. Esimerkiksi Itävallassa puuskat voivat olla maa-alueilla 30 m/s. Alpeille on luvassa lumipyryä ja jopa puolen metrin lumikertymiä, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Myräkkä on häirinnyt lentoliikennettä Britanniassa. Ainakin yksi ihminen on saanut surmansa jäätyään kaatuvan puun alle Lontoossa.

Sama matalapaineen osakeskus sekoittaa loppuviikolla itäisen Välimeren, Balkanin ja Mustanmeren ympäristön säätä. Lomakohteisiin on luvassa rankkaa sadetta ja ukkosia.

– Balkanilla ja jopa Kreikan pohjoisosassa lumisateet ovat mahdollisia, samoin Puolan ja Ukrainan ympäristössä, ennustaa Mäntykannas.

Parhaat lomasäät ovat Espanjassa, Portugalissa ja Kanarialla. Sää on aurinkoista ja lämpötila lähes 30 astetta. Viikonloppuna rankat sateet ja tulvat piinasivat Kanariaa, erityisesti Teneriffaa.

Yhdysvalloissa on vielä melko kesäisiä lämpötiloja, ajoittain tulee kuitenkin sade- ja ukkoskuuroja.

Suomen ja maailman säätietoja MTV:n sääsivustolla.


MTV UUTISET - AFP

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.