Mainos

Hurrikaanien rippeet Suomeen - ensimmäinen syysmyrsky lähellä

Suomeen on perjantaina saapumassa matalapaine, jossa ovat mukana kahden hurrikaanin jäänteet. Tuulet voivat voimistua merellä myrskylukemiin.

Viikon sää on vaihtelevaa. Atlantilla riehuneet hurrikaanit Michael ja Leslie ovat laantuneet trooppisiksi myrskyiksi ja yhdistymässä laajaan matalapaineeseen. Tämä matalapaine kulkee viikonlopun aikana Pohjoismaiden yli. Suomessa tuulet voivat voimistua kaikilla merialueilla perjantaina lähelle myrskylukemia, jopa myrskyksi asti.

– Tuulet voivat olla myös maa-alueilla puuskissa vaarallisen voimakkaita, yli 15 m/s. Tällöin paikalliset vahingot ovat mahdollisia, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Tämän hetken ennusteen mukaan sateet alkavat koko maassa perjantaina päivällä. Lauantain aikana sateet väistyvät hiljalleen itään. Matalapaineen jälkipuolella tuulet kääntyvät lännen ja pohjoisen välille ja voivat voimistua uudelleen. Viikonloppu on viileä. Etelässä lämpötilat ovat noin 15 asteessa ja pohjoisessa 10 asteen tienoilla.

Hurrikaani Leslie on aiheuttanut rankkoja sateita Yhdysvaltojen koillisrannikolla ja on nyt Kanadan Newfoundlandin tienoilla. Michaelin reitti sen sijaan on kulkenut Atlantin yllä.

Hurrikaanit vaikuttavat myös Suomen säähän voimistamalla tänne saapuvia matalapaineita. Ne myös tekevät matalapaineista arvaamattomia ja niiden vaikutuksista vaikeampia ennustaa.

Myrskytuulen raja on 20,8 m/s. Viimeksi myrskylukemia on mitattu Suomen merialueilla 17. kesäkuuta, 23 m/s Porvoon Emäsalossa.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.