Mainos

Hurrikaani tulee - Floridassa evakuoidaan tuhansia

Yksi Yhdysvaltain historian pahimmista myrskyistä, hirmumyrsky Floyd lähestyy parhaillaan Yhdysvaltain itärannikkoa. Myrskyalue on myös epätavallisen laaja, sen läpimitta on lähes tuhat kilometriä. Ainakin kaksi miljoonaa ihmistä on jo määrätty evakuoitavaksi. Myös Yhdysvaltain avaruushallinto NASA on alkanut siirtää väkeään pois Kennedyn avaruuskeskuksesta.

Floyd on poikkeuksellisen voimakas hirmumyrsky - sen tuulten nopeus saattaa nousta jopa 250 kilometriin tunnissa. Osia Floridasta on jo julistettu hätätila-alueeksi. Hyvällä tuurilla Floyd saattaa kuitenkin vielä kääntyä pohjoiseen ja ohittaa Floridan.

Floridan kuvernööri Jeb Bush julisti eilen alueelle hätätilan ja kutsui kansalliskaartin auttamaan evakuointioperaatiossa. Evakuoitavien alueiden joukossa on muun muassa Miami Beachin kaupunki. Parhaillaan Floyd liikkuu kohti Bahaman saariryhmää ja sen arvellaan iskevän saarille tämän päivän kuluessa.

Floydin pelätään voimistuvan pahimmaksi viitosluokan hurrikaaniksi lähiaikoina. Seitsemän vuotta sitten Floridaan iskenyt hurrikaani Andrew oli nelosluokan hirmumyrsky, joka surmasi 40 ihmistä.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.