Mainos

Hurrikaani Irmalla kauaskantoiset vaikutukset – laajat sähkökatkot aiheuttavat tuhoisia ketjureaktioita

9:23

Hurrikaanin tuhoalueiden asukkaat kärsivät myrskyn vaikutuksista pitkään. Eniten kärsivät he, joilla ei ole varaa vakuutuksiin tai kodin korjauksiin.

Hurrikaani Irman tuulituhot jäivät Floridassa melko pieniksi, sillä rakennukset ovat pääosin hyvin rakennettuja, Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi sanoo Huomenta Suomessa.

Tulvatuhojen osalta tuhojen kokonaislaajuutta ei vielä tiedetä, mutta tulvilla tulee olemaan kauaskantoisia seurauksia. Tuhojen laajuutta kuvaa hyvin se, että yli puolet väestöstä on ilman sähköä, mikä aiheuttaa monenlaisia ketjureaktioita.

Esimerkiksi jääkaapit ja ilmastointi ovat poissa pelistä, mutta on syytä muistaa, että myös elintoimintoja ylläpitävät laitteet tarvitsisivat sähköä. Löövin mukaan etenkin apuvälineitä tarvitsevilla yksin asuvilla ihmisillä on edessään hankalat ja vaaralliset ajat.

Tulvavesi aiheuttaa myös kosteusvaurioita, joita kaikilla ei ole varaa korjata.

– Ne ihmiset, joilla ei ole vakuutuksia tai ole varaa korjata nopeasti, tulevat elämään loppuelämänsä niissä kostuneissa rakennuksissa, Löövi sanoo.

Vaaratilanteita aiheuttaa myös se, että viestiyhteydet ovat poikki, eikä avun hälyttäminen välttämättä onnistu.

– Jos nyt tapahtuu jotain tulviin liittymätöntäkin, sen seuraukset voivat olla pahoja.

Löövin mukaan hurrikaanin seuraukset tulevat aiheuttamaan myös syrjäytymistä, sillä myrskytuhot jättävät monia kodittomiksi eikä kaikilla ole varaa korjauksiin tai uuden kodin hankkimiseen.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.