Mainos

Hurrikaani Iken jäljet näkyvät pitkään

Texasin rannikolta hurrikaani Iken jäljiltä on pelastettu jo lähes neljätuhatta ihmistä, suuri osa helikoptereilla. Erityisesti Galvestonin saarelle myrskyn jalkoihin vapaaehtoisesti jääneet haluavat nyt pois tuhon keskeltä.

- Vessat eivät toimi, siellä ei ole vettä, ei sähköä, ei ruokaa, varoittivat paikalliset viranomaiset radiossa puolestaan niitä, jotka halusivat palata heti kotiinsa.

- Tänne ei ole tulemista, he vakuuttivat.

Pelastustyöt alueella jatkuvat yhä kuumeisesti, ja viestimien mukaan ainakin 30 ihmistä on kuollut hurrikaanin tuhoihin yhdeksän osavaltion alueella.

Talo talolta etenevät etsijät pelkäävät uhrimäärän kasvavan.

Tilanne ei ole ankea ainoastaan Texasissa. Ike raivosi myös samoilla alueilla Louisianassa, jossa Gustav-myrsky riehui pari viikkoa sitten. Osavaltioissa oli myrskyn jäljiltä vielä ainakin 60 000 asukasta ilman sähköä, ja nyt sähkön saamiseen menee entistä pidempään.

Houston yhä vaikeuksissa

Yhdysvaltain neljänneksi suurin kaupunki, Texasin Houston, saa myös kärvistellä pitkään myrskyn tuhojen kanssa. Kaupunkiin on määrätty öinen ulkonaliikkumiskielto jopa viikoksi.

Sähkön puute ei ole ainoa suurkaupungin pulma, sillä myös monet valtatiet ovat osin veden alla. Itse asiassa Iken jälkeensä jättämä vesimäärä ei ollut pahin ongelma, vaan vasta sunnuntain rajut rankkasateet saivat tulvavedet leviämään pääteille.

Suuri osa Houstonia ympäröivän valtatieverkon liikenteestä olikin aivan sekaisin, koska monia alikulkusiltoja ja liittymiä oli suljettu. Jotkut tieosuudet näyttivät leveiltä jokiuomilta.

Sukkulointi kaupungin läpi ja ympäri vei yli puolitoista epätoivoista tuntia. Opastusta antaneet poliisit eivät tienneet, mitkä osuudet olivat veden alla ja ohjasivat kysyjät seuraavalle tiesululle ja vesiesteelle.

Houstonin asukkaille yritetään toimittaa mahdollisimman nopeasti vettä, jäitä ja elintarvikkeita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.