Mainos

Hurrikaani Dennis iski Floridan rannikolle

Hurrikaani Dennis iskeytyi yön aikana Meksikonlahden rannikolle jopa 200:n kilometrin tuntinopeudella. Tuuli on repinyt repi irti puita ja talojen kattoja.

Hurrikaani Dennis on iskenyt voimalla Floridan rannikolle. Myrskyn keskus saavutti eilen ranta-alueen vähän matkaa Pensacolan kaupungista itään. Kyseinen rannikkoalue ei ole vielä ehtinyt toipua edes viime vuoden myrskyjen aiheuttamista tuhoista.

Myrsky menetti jonkin verran puhtiaan ennen iskeytymistä rannikolle. Silti kiivaimmat puuskat etenivät noin 200 kilometrin tuntivauhdilla.

Uutistoimisto AFP:n tietojen mukaan Dennis on vaatinut Yhdysvalloissa yhden ihmishengen. Kuubassa, Haitissa ja Jamaikalla hirmumyrsky tappoi ainakin 33 ihmistä.

Presidentti George W. Bush on julistanut Floridan, Alabaman ja Missisippin suuronnettomuusalueeksi. Viranomaiset ovat evakuoineet rannikkoalueelta 1,5 miljoona ihmistä.

Lähes vaakasuoraan liikkunut puhuri lennätti mukanaan hiekkaa ja repi irti liikennemerkkejä, puita ja kattotiiliä. Alueelta on evakuoitu suuri joukko turisteja ja alueen asukkaita.

Viranomaiset ilmoittivat, että kaikkien koteihinsa jäävien on kiinnitettävä rinnukseensa nimilappu, jotta heidän voidaan tunnistaa mahdollisen menehtymisen jälkeen. Ukaasi sai monet harkitsemaan uudelleen kotiin linnoittautumista.

- Ajattelin ensin selviäväni tästä kotona, mutta uusin tieto on melko kauhea, sanoi Jimmy Redd poistuessaan kotoaan ja suunnatessaan kohti viranomaisten järjestämää tilapäismajoitusta Pensacolan keskustassa.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.