Mainos

Hurmossaarnaaja kertoo ihmeistä: "Joko uskot tai et usko"

Tänään ja huomenna Helsingissä puhuva uuskarismaattinen saarnamies David Herzog sanoo Radio Novan haastattelussa, että hänen parantamistyönsä perustuu uskoon.

Herzog ei vastaa suoraan, kun häneltä kysytään, onko ihmeparantumisia dokumentoitu. Hän viittaa esimerkiksi hammaslääkäriin, jota alan ammattiliitto kielsi vahvistamasta ihmettä.

– Lopulta kyse on uskomisesta. Joko uskot tai et usko, Herzog sanoo. 

Herzog puhuu tänään ja huomenna Ihmeiden aika -tilaisuudessa Olympiastadionilla.

Amerikkalainen hurmossaarnaaja odottaa todistavansa monia ihmeparantumisia viikonlopun aikana.  

– Kaikki riippuu siitä, millaisia sairauksia ihmisillä on. Olemme nähneet ihmisiä, jotka ovat kävelleet kepin kanssa ja parantuneet. Sama on tapahtunut esimerkiksi kuuroille ja sokeille ihmisille sekä kasvaimille, luettelee Herzog Radio Novan haastattelussa.

Yliluonnollisia tapahtumia?

David Herzogin saarna- ja rukoustilaisuuksissa väitetään tapahtuneen yliluonnollisia parantumisia: hampaattoman suuhun on ilmestynyt kultainen purukalusto, ylipainoinen on laihtunut silmänräpäyksessä, kalju saanut hiukset ja syöpäkasvaimet ovat hävinneet.

Herzog kertoo vierailustaan Afrikassa, kun nuori nainen heräsi kuolleista. 

– Pidin tilaisuutta suuressa ulkoilmatapahtumassa. Jumala käski minua kysymään, onko jonkun tytär kuolemaisillaan sairaalassa, ja muuan nainen vastasi myöntävästi. Jumala kertoi minulle, että tytär on nyt kuollut ja kerroin sen naiselle. Naisen lähtiessä sairaalasta tytär oli ollut vielä elossa, Herzog kertoo.

– Niinpä käännyimme kaikkien tilaisuudessa olleiden kanssa sairaalan suuntaan ja rukoilimme, että hän nousisi kuolleista. Sain tietää myöhemmin, että juuri sillä hetkellä tyttö oli alkanut kääntyillä. Lääkäreiden mukaan tyttö oli maannut kuolleena tunteja ja herännyt yhtäkkiä säikähtäneenä.

Mistä Herzogin itsensä mielestä erottaa väärän profeetan oikeasta?

– Profeetat ovat erilaisia kuin parantajat tai evankelistat. Evankelistat saarnaavat, jotta ihminen pelastuisi. Profeetat antavat profetioita. Väärät profeetat voivat tehdä oikeita asioita, mutta heidän motivaationsa ei ole aitoa, Herzog opastaa.

Herzog pitää itseään evankelistana. Hänen mukaansa Jeesus on ainoa parantaja.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.