Hurja video näyttää tuhojen laajuuden: Meksikon polttoaineputken räjähdys tappoi 66 ihmistä – "Menin vain katsomaan mitä tapahtuu, ja sitten räjähti"

Meksikossa tuhoisa kaasuräjähdys – useita ihmisiä kuollut 1:30
Videolla Meksikon tuhoisan polttoaineputken räjähdyspaikka.

Polttoaineputken vuodosta syttynyt räjähdysmäinen tulipalo on vaatinut 66 ihmishenkeä Meksikossa.

Maan keskiosassa sijaitsevan Hidalgon osavaltion kuvernööri Omar Fayad kertoi kuolonuhrien olleen paikallisia asukkaita, jotka yrittivät varastaa vuotanutta polttoainetta. Palossa loukkaantui yli 70 ihmistä.

Paikallisen median mukaan kymmenet ihmiset yrittivät kerätä vuotavasta putkesta polttoainetta kanistereihin ja ämpäreihin.

–  Menin vain katsomaan mitä tapahtuu, ja sitten räjähti. Ryntäsin auttamaan ihmisiä. Jouduin kaivamaan heitä palaneiden ruumiiden alta, kertoi paikallinen asukas Fernando Garcia.

Tapahtumapaikalla Tlahuelilpanissa kuvatuissa videoissa näkyy miten räjähdyksen valtava tulipallo valaisee yötaivaan ja ihmiset pakenevat kauhuissaan.

Polttoainevarkauksien kitkeminen aiheuttanut bensapulaa

Meksikon hallitus on yrittänyt puuttua polttoainevarkauksiin, mutta toimet ovat johtaneet bensan ja dieselin jakelukatkoksiin, joiden vuoksi ihmiset ovat joutuneet jonottamaan tunteja ja jopa päiviä tankatakseen autonsa.

Tilanne on ollut niin vakava, että sen pelätään pitkittyessään heikentävän Meksikon tämän vuoden talouskasvua tuntuvasti.

Varkauksien arvioidaan maksaneen Meksikolle ja valtiolliselle öljy-yhtiö Pemexille liki kolme miljardia euroa toissa vuonna. Joissakin osissa maita varkaudet ovat merkittävät tulolähde rikollisliigoille.

Hallitus on sulkenut keskeisiä polttoaineputkia kunnes ne saadaan turvattua ja komentanut armeijan vartioimaan Pemexin tuotantolaitoksia.

–  Tänne tuli ihmisiä kanistereiden kanssa koska bensasta on pulaa. Heidän elämänsä olisi voitu pelastaa, jos armeija olisi tehnyt työnsä ja estänyt ihmisiä pääsemästä lähelle, sanoi Martin Trejo, jonka poika oli yksi polttoainetta hakemaan lähteneistä.

Presidentti Andres Manuel Lopez Obrador on ilmoittanut aikovansa jatkaa toimia polttoainevarkauksien estämiseksi ja pyytänyt kansalaisilta kärsivällisyyttä. 

Lue myös:

    Uusimmat