Hurja väite arvostetulta visionääriltä: "Ihmiset elävät pian 150–200-vuotiaiksi – ja tämä tapahtuu jo seuraavan sukupolven aikana"

Yhdysvaltalainen teknologiavisionääri Nicholas Negroponte esittää hurjan väitteen ihmisten iän pidentymisestä. Negroponte sanoo espanjalaisen El País lehden haastattelussa uskovansa, että ihmiset elävät ainakin 150 vuotiaiksi jo seuraavan sukupolven aikana.

Espanjan pääkaupungissa Madridissa järjestetyssä teknologiatapahtumassa vieraillut Nicholas Negroponte on arvostetun yhdysvaltalaisen MIT-yliopiston (Massachusetts Institute of Technologyn) Media Lab -tutkimusosaston perustaja. Hän on myös muun muassa Wired -lehden ensimmäinen sijoittaja.

75-vuotias Negroponte uskoo, että yksi seuraavista suurista askeleista kehityksessä on biotekniikka.

– Tulemme muuttamaan ihmisiä geneettisesti ja korjaamaan luonnon virheitä. Tulevaisuudesta tulee hyvin toisenlainen, Negroponte sanoo lehden haastattelussa.

150–200 vuoden ikä mahdollinen jo seuraavalle sukupolvelle

Negroponte on vakuuttunut siitä, että ihmisten elinikä pitenee hämmästyttävää vauhtia.

– Tämä tapahtuu seuraavan seuraavan sukupolven aikana. Meidän kohdallamme on jo liian myöhäistä, koska ikääntymisprosessin kääntäminen on vaikeampaa.

– Ei ole epäilystäkään siitä, etteivätkö lapsesi ja minun lapsenlapseni eläisi 150–200-vuotiaiksi, Negroponte totesi El Paísin haastattelijalle.

Lue myös:

    Uusimmat