Mainos

Hurja takaa-ajotilanne Oulussa: kaahari pakeni poliisia lähes 200 km/h – osui lopulta liikenteenjakajaan, auto lensi ilmassa 20 metriä

Poliisi joutui viime yönä takaa-ajotilanteeseen Oulussa, kun lähes 200 kilometrin tuntinopeutta ajanut henkilöauton kuljettaja ei totellut poliisin pysähtymiskäskyä. 

Tilanne sai alkunsa, kun poliisi oli avustamassa erikoiskuljetusta Oulun Pohjantiellä keskiviikon vastaisena yönä kello 00.30 aikaan.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että paikalla ollut partio havaitsi henkilöauton ohittavan ajoneuvojonon käyttäen vasenta kaistaa. Vastaan tulleen erikoiskuljetuksen vuoksi auto oli kuitenkin joutunut pysähtymään.

Auto päätyi ilmalentoon

Poliisin pyrkiessä ohittajan luokse puhuttamaan tätä poliisin pysäyttämän ajoneuvojonon ohittamisesta, auto lähti liikkeelle kovalla nopeudella Kaakkurin rampille ja sieltä edelleen Oulunsalon suuntaan. Partio seurasi perässä näyttäen ajoneuvolle hälytyslaitteilla pysäytysmerkkiä.

Lentokentäntiellä pakeneva ajoneuvo käytti lähes 200 km/h nopeutta. Hailuodontien risteyksen luona olevassa liikenneympyrässä pakenevan auton kuljettaja menetti autonsa hallinnan ja osui liikenteenjakajaan. Auto lensi ilmassa lähes 20 metriä osuen vielä toiseenkin liikenteenjakajaan.

Törmäysten seurauksena auto vaurioitui keulastaan ajokelvottomaksi.
Autossa olleet kaksi miestä pakenivat juosten paikalta. Toinen miehistä jäi kilpajuoksun jälkeen kiinni tapahtumapaikan läheltä.

Poliisikoirat apuna

Toista tekijää jäljitettiin poliisikoiran avulla. Hänet tavoitettiin noin kymmenen minuuttin kuluttua kilometrin päästä ulosajopaikalta. Mies oli ehtinyt anastaa käyttöönsä polkupyörän mutta tämäkään ei pakoa edistänyt.

Öljyä tiellä

Kumpikin miehistä tarkastettiin sairaankuljetuksen toimesta, mutta heillä ei ollut vammoja. Pelastuslaitoksen yksiköt raivasivat ja siivosivat ulosajopaikan. Auto oli vuotanut öljyä ja jäähdytinnestettä tielle, autosta oli myös irronnut osia ajoradalle.

Molemmat autossa olleet päihtyneitä

Kumpikin osallisista otettiin kiinni poliisiasemalle. Toinen miehistä puhalsi alkometriin hieman yli promillen lukemat, toinen alle rattijuopumusrajan, mutta hänelle huumausainepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille.

Paikkatutkinnassa miesten käyttämän auton vierestä löytyi vähäinen määrä huumausaineeksi epäiltyä ainetta.

Poliisi jatkaa päiväsaikaan tapauksen tutkintaa. Molemmat osalliset olivat Oululaisia hieman alle 30-vuotiaita miehiä.

Poiki useita rikosnimikkeitä

Tapahtumasta kirjattiin rikosilmoitus törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä huumausainerikoksesta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja