Hurja otteluruuhka SM-liigakauden alkuun – kärkiseurojen tahdissa isoja eroja: "Ei tässä kauheasti hiota tai harjoitella"

Maalikooste: Ilves - Lukko 2:50
Maalikooste: Ilves ja Lukko kävivät tasaisen väännön torstaina Tampereella.

Jääkiekon SM-liigan kärkipäähän ennustetut seurat lähtevät kauteen keskenään hyvin erilaisella ottelurytmillä. Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen pitää joukkueen rajua syyskuun aloitusta vain positiivisena asiana.

Torstai-illan ainoassa liigaottelussa Tampereella kohtasi kaksi melkoisessa rumbassa väsytettyä joukkuetta, joista vierailija Lukko onnistui nappaamaan Ilvekseltä kaksi pistettä 4–3-jatkoaikavoitolla.

Kumpikin joukkueista kuuluu Suomen neljän CHL-seuran joukkoon. Ilves tahkosi viime viikonloppuna kaksi kovaa ottelua tshekkijoukkueita vastaan, ja menee nyt yhdeksän päivän putkessa, jossa on pelattavana viisi ottelua. Seuraavaksi edessä on lauantain kotiottelu HPK:ta vastaan.

Myös Lukon ottelukalenteri on näyttänyt viime viikonlopusta alkaen ottelupäivää lähes joka toiselle päivälle. Samaan aikaan esimerkiksi CHL:n ulkopuolelle jäänyt HIFK pääsee aloittamaan uuden kauden yli viikon ottelutauon jälkeen.

– Ei tässä kauheasti hiota tai harjoitella. Palaudutaan ja pelataan, Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen totesi torstain Lukko-ottelun jälkeen.

– Vähän sellaista inhimillistä tuon pelaamisen suhteen, että kovilla ne (pelaajat) ovat nyt jo, ja kolhuja, iskuja, matkustamista ja kaikkea on mukana.

Lehdistötilaisuus: Ilves - Lukko 6:56
Antti Pennanen puhui torstain Lukko-ottelun lehdistötilaisuudessa Ilveksen kovan otteluruuhkan vaikutuksista.

Vieressä Lukon päävalmentaja Tomi Lämsä nyökytteli Pennasen kommenteille, ettei joukkueiden peli voi olla tällaisessa otteluruuhkassa kaikkein raikkainta, kun samalla käynnissä on myös joukkueen yhteenhitsautuminen ja oikeiden koostumusten löytäminen.

– Henkisesti ja fyysisesti kovaa koulua pelaajille pelata kovalla tahdilla, valmistaa itseään ja kasvaa sitä kautta huippupelaajaksi. Minusta se on vain hienoa, Pennanen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat