Mainos

Hurja helleaalto koettelee Eurooppaa - katso kuvat

Ympäri Eurooppaa hikoillaan helleaallon kourissa. Eri maiden viranomaiset ovatkin viime päivinä muistutelleet, että kuumuus voi olla hengenvaarallinen etenkin pienille lapsille ja vanhuksille.

Paahtavan helteen epäillään aiheuttaneen jo joitakin kuolemantapauksia. Esimerkiksi Espanjassa kolme ihmistä on viranomaisten mukaan kuollut kuumuuden vuoksi. Kuolleista yksi oli 24-vuotias mies.

Espanjan ilmatieteen laitos on antanut hellevaroituksia seitsemälle alueelle maan etelä- ja keskiosiin, missä lämpömittari on kivunnut paikoitellen jopa 39 asteeseen. Kuumuudesta kärsiville espanjalaisille on kuitenkin luvassa helpotusta, sillä sääennusteiden mukaan ilma viilenee huomenna tai viimeistään maanantaina.

Helteet ovat hellittäneet hieman myös Pariisissa tämän päivän aikana. Ranskan ilmatieteen laitoksen mukaan torstaina alkanut helleaalto on tältä erää päättymässä.

Britanniassa puolestaan koettiin vuoden toistaiseksi lämpimin päivä eilen, kun Gravesendissä Kaakkois-Englannissa mitattiin 31,7 astetta. Britannian terveysviranomaiset ovat kertoneet, että maassa on kuollut "useita satoja" ihmisiä tavanomaista enemmän kahden viime viikon aikana. Alustavien tietojen mukaan jotkut kyseisistä kuolemantapaukset saattavat johtua kuumasta säästä.

Britanniassa on koettu myös kuivin alkuvuosi sitten vuoden 1953. Kuivuus ei kuitenkaan koske koko maata, sillä Pohjois-Englannissa ja Skotlannissa on satanut rankasti eilisen ja tämän päivän aikana.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.