Mainos

Huovinen: Sairaaloille jatkoaika digi-siirtymälle

Liikenne- ja viestintäministeri peräänkuuluttaa sairaaloiden digi-siirtymään sekä järkeä että joustavuutta. Toimitusjohtaja Jungner puolestaan sanoo Ylen olevan valmis antamaan sairaaloille lykkäystä.

Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen on valmis antamaan sairaaloille pidemmän siirtymäkauden digi-tv:n käyttöönotossa. Kaikkien muiden osalta pidetään hänen mukaansa kiinni sitä, että digiaikaan siirrytään ensi elokuussa.

- Sairaalamaailmassa on varmasti tällä hetkellä vähän isompiakin haasteita, ja tässä asiassa pitää käyttää sekä järkeä että joustavuutta, Huovinen sanoi TV1:n Lauantaiseura-ohjelmassa.

Sairaaloiden asema selvitetään Huovisen mukaan pikaisesti liikenne- ja viestintäministeriön johdolla. Hänen mukaansa mahdollisen jatkoajan piiriin tulevat laitokset on rajattava tarkkaan.

Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungner sanoi ohjelmassa, että Yle on valmis tällaiseen ratkaisuun.

- Yle ei tule tässä millään tavoin asettumaan vastahankaan.

Näin sairaalat voisivat purkaa digisignaalin vanhoihin analogisiin vastaanottimiin.

Jugner torjui vielä alkusyksystä nämä toiveet sillä perusteella, että digilähetyksen muuntaminen analogiseksi huonontaisi lähetyksen laatua. Huolena on myös ollut se, ettei ratkaisu olisi ristiriidassa yleisradiolain kanssa, joka takaa kaikille Ylen ohjelmiston yhtäläisin ehdoin.

Aiheena myös rekkaruuhkat

Huovinen sai ohjelmassa myös vakuuttaa, että valtiojohto ottaa itärajan liikenneongelmat tosissaan. Hän kertoi ottaneensa asian esille venäläiskollegansa kanssa "aika tiukasti" ja sanoneensa, ettei tilanne voi jatkua näin.

Ratkaisut on kuitenkin löydettävä neuvotellen, sillä kyse on molempien maiden edusta.

Huovinen myönsi, että tällä viikolla päätetty itäliikenteen tukipaketti on vain hätäapukeino. Perusongelma on, että Venäjän tulli ei kykene selviämään nykyisistä liikennemääristä.

- Se, että pääministeri Fradkov otti viime kesäkuussa nämä tulliasiat kokonaan oman toimistonsa alaisuuteen on mielestäni merkki siitä, että myös Venäjällä käydään keskustelua tullin toimivuudesta.

Raja- ja liikennekysymykset ovat keskeisesti esillä myös Venäjän presidentin Vladimir Putinin Suomen-vierailulla ensi torstaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.