Mainos

Huovinen: Paluuta odottavat suomalaisturistit ahdingossa

Phuketin lentokentän ruoka- ja vesipalvelut toimivat hyvin kentän ruuhkasta huolimatta.

Suomalaisturisteja Thaimaan Phuketissa auttava Helsingin piispa Eero Huovinen kertoo, että lentokentällä on matkailijoille tarjolla riittävästi pullovettä ja ruokaa. Huovisen mukaan suurin ongelma vielä kotiinlähtöä odottavien suomalaisten keskuudessa on sisäinen hätä ja ahdistus.

- En olisi ikinä uskonut kokevani tällaista tilannetta...en olisi ikinä uskonut. Suru on aivan pohjaton täällä, ihmiset itkevät ja toivovat, mutta sitten on paljon sellaista solidaarisuutta, jossa paremmin selvinneet matkailijat antavat tilaa niille, jotka ovat huonommassa asemassa ja malttavat itse odottaa. Ulkoministeriön ja matkatoimistojen asiana on tiedottaa sitten tarkemmin, minkälaisia menetykset ovat, Huovinen kertoo.

Suomalaisia on katastrofialueella edelleen kadoksissa yli 260. Viranomaisten mukaan suomalaisia on tähän mennessä vahvistettu kuolleeksi Thaimaassa 13. Lisäksi Sri Lankassa on vahvistettu yksi suomalaisuhri.

(MTV3)

Aasia-katastrofi Extra lähetetään tänään klo 15.00 - 16.00. Ohjelma pitää sisällään valtioneuvoston tiedostustilaisuuden ja ylimääräiset uutiset.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.