Mainos

Huovinen ja Laine-Almi saivat Wihurin kunniapalkinnot

Antti Wihurin rahaston kunniapalkinnot on tänä vuonna luovutettu tanssitaiteilija Doris Laine-Almille ja piispa Eero Huoviselle.

Tanssitaiteilija Doris Laine-Almi ja piispa Eero Huovinen ovat saaneet Jenny ja Antti Wihurin rahaston kunniapalkinnot, suuruudeltaan 20 000 euroa.

Käden taito -tunnustuspalkinto, 10.000 euroa, annettiin taidegrafiikan vedostaja Erja Huovilalle.

Professori Laine-Almi sai kunniapalkinnon tunnustuksena pitkäaikaisesta ja merkittävästä työstä suomalaisen tanssitaiteen hyväksi.

Piispa Huovisen palkinnon perusteena olivat laaja-alainen myötäeläminen, auttamishalu ja myötätunnon herättäminen hätään joutuneita kohtaan. Huovilalle palkinto myönnettiin tunnustuksena luovasta ja korkeatasoisesta taidekäsityöstä.

Wihurin rahasto jakoi tänä vuonna yhteensä 7,3 miljoonan euron palkinnot ja apurahat. Summa on rahaston 63-vuotisen historian suurin. Tukea sai yhteensä 561 hakijaa, joista runsaat sata on yhteisöjä. Palkinnot ja apurahat julkistettiin sunnuntaina.

Suurimmat apurahat

Rahaston suurimman apurahan 172000 euroa sai Turun yliopiston Wihurin fysiikantutkimuslaboratorio laboratorion toimintaan ja laitehankintoihin. Helsingin yliopiston kirjastolle annettiin 100 000 euron apuraha Jean Sibeliuksen Koottujen teosten kriittisen laitoksen toimittamiseen yhteistyössä Sibelius-seuran ja Breitkopf & Härtel -kustannusliikkeen kanssa.

Suomen Merimieskirkolle myönnettiin 90 000 euron apuraha merimieskirkkokiinteistöjen hoitoon ja kunnossapitoon.

Luovan Säveltaiteen Edistämissäätiölle annetaan 51 000 euroa suomalaisten oopperoiden taltioimishankkeeseen. Helsingin kauppakorkeakoulun kansainvälisten markkinoiden tutkimuskeskus sai 50000 euroa tutkimukseen suomalaisten ja luoteisvenäläisten teollisuusyritysten kehityksestä.

Suomen Partiolaisille myönnettiin 50 000 euroa partiolaisten koulutukseen. Vihreä keidas sai 50 000 euroa Wihurin rahaston lahjoittaman huumenuorten vastaanottokodin toimintaan ja Aseman Lapset 30000 euroa nuorten päihdekäytön, rikollisuuden sekä väkivallan ehkäisyyn ja hoitoon Walkers-toiminnan avulla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.