Huovinen haluaa lisätä väylähankkeita

Tuleva liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen ei vielä halua ottaa kantaa siihen, mitkä infratyöryhmän listaamista hankkeista voisivat mahtua vuoden 2007 budjettiin.

Tuleva liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen ajaa uusia väylähankkeita vuoden 2007 budjettiin. Hallitus on sopinut viiden liikennerakennushankkeen aloittamisesta kahden vuoden kuluttua. Näitä ovat Seinäjoen-Oulun radan parantaminen, kuutostie Lappeenrannasta Imatralle, Lahden-Vainikkalan radan parantaminen, kehä I:n projekti ja Keski-Pasila.

Huovinen sanoo Väli-Suomen sanomalehtien haastattelussa, että hän ei ole kuitenkaan valmis siirtämään loppuja infratyöryhmän listaamista kohteista seuraavalle vaalikaudelle, uuden hallituksen tahdon varaan.

-En ole tältä istumalta valmis siirtämään kaikkia jäljellä olevia hankkeita seuraavalle hallituskaudelle. Ei voi olla niin, että yksi vuosi vaalikaudesta jää lillumaan. Haluan, että vuosi 2007 otetaan ihan vakavasti näissä keskusteluissa, Huovinen toteaa lehdissä.

Tälle vaalikaudelle kaavailluista hankkeista ilman rahoituspäätöstä ovat muun muassa Tampereen-Seinäjoen rata, viitostie Lusista Mikkeliin, Vaasan Sepänkylän ohitustie ja nelostie Lusista Vaajakoskelle.

Huovinen ei vielä halua ottaa kantaa siihen, mitkä infratyöryhmän listaamista hankkeista voisivat mahtua vuoden 2007 budjettiin. Kaikkien aloittamiseen rahaa ei kuitenkaan riitä.

-Talous tietenkin ratkaisee, mihin on varaa. Suhdannekehityksellä on tässä yllättävän suuri vaikutus, ja se nähdään alkuvuodesta, Huovinen sanoo.

Kehysneuvotteluja käydään keväällä valtiovarainministeriksi nousevan Eero Heinäluoman johdolla.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat