Mainos

Huostaanotot lisääntyvät vauhdilla

Lasten huostaanotot ovat rajussa kasvussa erityisesti suurissa kaupungeissa. Monessa kunnassa huostaanottojen määrä on viisinkertaistunut kymmenessä vuodessa.

Kunnissa jopa puolet sosiaalityön resursseista sitoutuu jo lastensuojelutyöhön. Viranomaisten mukaan perheissä ei enää hallita sosiaalisiaongelmia samalla tavalla kuin aikaisemmin, ja eniten kärsivät lapset ja nuoret.

Huostaanottojen määrä pysyi 1990-luvulla vielä vakiona, mutta nyt tilanne on karkaamassa sosiaaliviranomaisten käsistä. Tapausten määrä on kasvanut yli 7000:n vuodessa.

MTV:n uutisten suurista kaupungeista keräämien tietojen perusteella näyttää siltä, että vauhti kiihtyi edelleen viime vuonna.

- Seitsemän lastensuojelutyöntekijää tekee pelkästään lastensuojelutyötä ja heillä jokaisella on tuommonen 10-11 perhettä, joissa tavalla tai toisella on lastensuojelun tarvetta, Joensuun kaupungin peruspalvelujohtaja Erkki Asikainen kertoo

Määrä on huikea runsaan 50.000 asukkaan kaupungissa, ja sekin vain jäävuoren huippu.

Huostaanottojen lisääntymisen taustalta ei löydy yhtä selittävää syytä. Viranomaisten mukaan nuoret perheet eivät enää hallitse elämäänsä kuten ennen, eikä ongelmia osata ratkaista omin voimin.

(Seitsemän uutiset 21.02.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.