Huostaanotettu teinityttö haki turvapaikkaa kirkosta Oulussa

Oulussa huostaanotettu teinityttö on hakenut turvapaikkaa kirkosta, kertoo oululainen evankelisluterilaisen kirkon pastori.

Tapauksesta julkisuuteen kertoi oululainen pastori Arpad Kovacs. Hänen mukaansa tyttö haki turvapaikkaa vanhempiensa luvalla viime viikolla. Kovacs ei paljasta 15-vuotiaan tytön nykyistä sijaintipaikkaa.

-Tilanne on meille uusi. Tietääkseni kyse on ensimmäisestä kerrasta, kun huostaanotettu nuori hakee turvapaikkaa kirkosta, hän sanoo.

Tyttö haluaisi takaisin kotiin

Kovacsin mukaan tyttö ja hänen perheensä haluavat, että huostaanoton perusteet tarkastetaan viranomaisten kanssa uudelleen. Hän sanoo jo olleensa yhteydessä sekä tytön vanhempiin että sosiaaliviranomaisiin.

Tyttö on ollut karkuteillä sijaishuollosta parisen kuukautta. Kovacsin mukaan tyttö on toistuvasti ilmaissut halunsa päästä takaisin kotiin.

Kyseessä on sama perhe, jonka kahden pienen pojan hakutilanteesta nousi kohu vuoden alussa. Perheen isä kuvasi, kun poliisi ja sosiaalityöntekijä hakivat vastaan hangoitelleet pojat kotoaan. Video levisi internetissä.

 

Lue myös:

    Uusimmat