Mainos

Huonosti hoidettu tie aiheutti onnettomuuden? Ei, sanoo poliisi

Alkutalven lauha ja vaihteleva sää on tehnyt teiden kunnossapidosta haastavaa. Tilannetta hankaloittaa myös se, että monet tiet ovat jo valmiiksi erittäin huonossa kunnossa.

Erityisen hankala tilanne on urautuneilla kestopäällysteteillä. Niiden hyvä talvikunnossapito edellyttäisi uutta päällystettä, johon tiemäärärahat eivät tahdo riittää.

Huonossa kunnossa on esimerkiksi Pihtiputaan ja Reisjärven välinen tie, joka on urautunut ja jäinen. Joulukuussa tiellä sattui poliisin tietojen mukaan 15 ulosajoa vajaassa kahdessa viikossa.

Välipäivinä poliisi mittasi Reisjärventiellä paikoin yli kuuden sentin jääharjanteita.

Poliisi muistuttaa kuitenkin, että oli tien kunto mikä tahansa, vastuu ajoneuvon kuljettamisesta on aina kuljettajalla.

– Esimerkiksi tämmöinen tie, olkoon se kuinka huonosti tahansa hoidettu, aurattu, se ei ole koskaan syy, se on olosuhde. Kuljettajan on otettava olosuhteet huomioon ja nopeudet on sovitettava olosuhteitten vaatimaksi, toteaa ylikonstaapeli Jari Tikanoja Keski-Suomen poliisista.

Suuressa pulassa 37 000 kilometriä tietä

Tiemäärärahojen suuntautuminen valtaväylille uhkaa heikentää etenkin pienten päällystettyjen teiden talvikunnossapitoa. Kaikkiaan niitä on maassamme noin 37 000 kilometriä.

Keski-Suomen ELY-keskuksen kunnossapitovastaava Martti Halmelan mukaan tieverkon uudelleen päällystäminen helpottaisi tilannetta huomattavasti.

– Kaikki tämä alempi päällystetty tieverkko, niin tarve sen uudelleen päällystämisen on suuri tällä hetkellä . Niitä pitäisi päästä korjaamaan ja kun tien pinnalla saataisiin se päällyste tasaiseksi, niin hoitokin olisi paljon helpompaa ja hoitotulos olisi paljon parempi

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.