Huonosta sisäilmasta miljardien kustannukset

Huonon sisäilman aiheuttamista terveyshaitoista syntyy Allergia- ja astmaliiton laskelmien mukaan kansantaloudelle vuosittain 7-9 miljardin markan kustannukset.

Sisäilman allergeenit ovat yleisiä syitä astmaan ja muihin hengitystieallergioihin. Tutkimukset lasten astman kehittymisestä osoittavat herkistymisen sisäilman allergeeneihin lisäävän astmariskin 4-10-kertaiseksi. Tämä on paljon suurempi kuin ilmansaasteiden tai passiivisen tupakoinnin aiheuttama riski. Allergia- ja astmaliitto on perustanut ns. sisäilma-aseman auttamaan sisäilmaan liittyvien ongelmien ratkaisemisessa sekä ihmisten että rakennusten kannalta.

Sisäilma-asema auttaa ja neuvoo kaikissa rakentamiseen, korjaamiseen, asumiseen ja työympäristöön liittyvissä asioissa. Neuvontaa on annettu puhelimitse puolen vuoden ajan perjantaisin kello 10-13 numerossa 09-8136900. Yli 40 prosenttia soittajista tarvitsi tietoa rakennusten kosteus- ja homevaurioista ja niiden korjaamisesta. Seuraavaksi eniten keskusteltiin ilmanvaihdon toiminnasta, riittävyydestä ja huollosta. Rakentajat ja remontoijat taas tarvitsivat tietoa terveellisistä rakennusmateriaaleista.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat