"Huonoja elkeitä muiden kannalta" – Lewis Hamilton näytti kaapin paikan Valtteri Bottakselle ja Max Verstappenille

Lewis Hamiltonin ja Mercedes-tallin näytös Espanjan F1-viikonloppuna antoi signaalin siitä, ettei mestarikaksikkoa syrjäytetä valtaistuimelta vielä tässäkään kiristyneessä kilpailutilanteessa. Valtteri Bottaksen kannalta tilanne on jo huolestuttava.

Hamilton pystyi venymään Barcelonassa paalupaikalle kolmen sadasosan turvin. Kisastartissa Max Verstappen polkaisi Red Bullilla ohi, mutta joutui lopulta taipumaan, kun Mercedes otti koko mestaruusputkensa aikana kerätyn taktisen tietämyksen käyttöönsä.

C Moren asiantuntija Toni Vilander oli kisan jälkeen yllättynyt, kuinka aggressiivisesti Mercedes uskalsi vaihtaa strategiaansa kahteen pysähdykseen Verstappenin tehtyä oman liikkeensä ensin.

Lewis Hamilton puolestaan antoi haastajilleen sellaisen ajonäytteen, että nämä saavat tehdä vielä ihmeitä kauden edetessä estääkseen hänen kahdeksannen MM-tittelinsä varmistamisen. Verstappenia Hamilton johtaa 14 pisteellä ja Bottasta jo peräti 47 pisteellä.

– Hän nauttii tästä kilpailutilanteesta on saanut siitä uutta kipinää, että haastaja on nimenomaan tässä tapauksessa Max Verstappen, Vilander kommentoi.

– Ne elkeet, joita kuljettajasta on nähtävissä, ovat huonoja muiden kannalta. Se yleinen rauhallisuus ja itsevarmuus siitä, mihin suuntaan auton kehitys on menossa, myös Mercedes-tallin vahvuus, tulevat näinä hetkinä esiin, Vilander jatkoi.

Mitä tilanne merkitsee Valtteri Bottaksen kannalta? Onko suomalaiskuskin kausi saanut jo ratkaisevan iskun? Muun muassa siitä ja kauden yllättäjistä Vilander ja Ossi Oikarinen keskustelevat Niki Juuselan kanssa videolla.

Lue myös:

    Uusimmat