Mainos

Huono tulos ajaa Ericssonin rajuihin leikkauksiin

Ruotsalaisen telejätti Ericssonin matkapuhelintappiot vähentävät yhtiöstä 10 000 työpaikkaa. Tänään julkistettu tulos oli kaikkiaan ennakoidun mukainen.

Ericssonin puhelinliiketoiminnasta kertyi tammi-maaliskuussa 5,7 miljardin kruunun, eli noin 3,75 miljardin markan tappiot. Tämä johtaa 10 000 työpaikan vähenemiseen. Lisäksi Ericsson vähentää selvästi 15 000 ulkopuolisen konsultin käyttöä. Yhtiön tappio oli kokonaisuudessaan 3,3 miljardia markkaa. Mukana ei ole internet-teknologiayhtiö Juniperin myynnistä saatua 3,65 miljardin markan voittoa.

Ericssonin alkuvuoden tulos oli kaiken kaikkiaan analyytikoiden ennakko-odotusten mukainen, 600 miljoonaa kruunua eli noin 395 miljoonaa markkaa.

Ericsson alensi tulosjulkistuksensa yhteydessä arvioita matkapuhelinten myynnistä ja verkkomarkkinoiden kehityksestä. Yhtiö arvioi maailmassa myytävän tänä vuonna 430-480 miljoonaa matkapuhelinta. Matkaviestintäverkkomarkkinan kasvuarviota yhtiö laskee 5-15 prosenttiin vuonna 2001. Aiempana ennusteena oli 20-25 prosentin kasvu.

Puhelinverkoista voittoa kertyi vain 1,2 miljardia markkaa. Yhtiö odotti 2,5 miljardin voittoa.

Väkeä pois myös Suomessa


Ericssonin julkistama uusi säästöohjelma koskee myös yhtiön Suomen-toimintoja. Suomen Ericsson kertoi aloittaneensa perjantaina yt-neuvottelut, jotka koskevat kaikkia toimintoja ja noin 50-100 henkilöä. Yhteensä Ericssonilla on Suomessa noin 1100 työntekijää.

Toimipaikkoja on Espoossa, Kirkkonummella, Vaasassa, Turussa ja Oulussa. Ericssonin mukaan yt-neuvottelut kestävät kuusi viikkoa ja ne saadaan päätökseen toukokuun lopulla.

Pörssi ei pitänyt

Ericssonin lasku Tukholman pörssissä syveni aamupäivän aikana. Sijoittajat olivat pettyneitä yhtiön tulevaisuuden arvioihin. Ericssonin mukaan seuraavan neljänneksen tulos on samaa tasoa kuin ensimmäinen.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.