Huono tiedotus ratatöistä vaikutti Jokelan junaturmaan

Jokelassa viime huhtikuussa sattunut vakava junaturma johtui onnettomuuden tutkintalautakunnan mukaan suurelta osin huonosta tiedotteesta. Tekeillä olevista ratatöistä kertova viikkovaroitus on ollut vaikeasti luettava ja epälooginen.

VR-yhtymässä tutkijoiden näkemys herättää ihmetystä. Onnettomuusjunan kuljettajalla oli VR:n mukaan käytössään päivitetty ja ohjeiden mukainen tiedote.

-Ei se mielestäni epälooginen ollut. Sen kyllä myönnän, että luettavuudessa on parantamisen varaa, kommentoi Huomenta Suomen uutistoimituksen haastattelema VR:n turvallisuuspäällikkö Kari Karjalainen.

Helsingin Sanomien mukaan tutkijalautakunta ei pidä tiedotetta ainoana syynä onnettomuuteen, sillä junia ohjataan opastimien mukaan.

Oulusta tullut pikajuna suistui raiteilta yli 113 kilometrin tuntinopeudella vaihteessa jossa nopeutta olisi saanut olla korkeintaan 35 kilometriä tunnissa. Onnettomuuspaikalla oli sumuista. Turmassa sai surmansa veturin kuljettaja, hänen kanssaan veturissa ollut matkustaja sekä kaksi muuta matkustajaa.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat