Mainos

Huono sää vaikeuttaa avustustoimia Pakistanissa

Helikopterikuljetukset ovat ainoa keino toimittaa aputarvikkeita syrjäisiin kyliin.

Huono sää vaikeuttaa avustuskuljetuksia Pakistanin maanjäristyksen tuhoalueella. Avustuslennot on jouduttu keskeyttämään sateen ja pilvisyyden takia.

Helikopterikuljetukset ovat ainoa keino toimittaa aputarvikkeita Kashmirin syrjäisiin kyliin ja evakuoida niistä hoitoa vailla olevat loukkaantuneet.

Tämänhetkisen arvion mukaan viikon takainen maanjäristys vaati 38 000 ihmisen hengen, kertoo maan sisäministeri Aftab Sherpao. Lisäksi järistyksen takia kodittomiksi jääneitä lasketaan olevan 3,3 miljoonaa. Heille ei ole kyetty toimittamaan tarpeeksi telttoja eikä huopia suojaksi sadetta ja kylmiä öitä vastaan.

YK:n hätäapukoordinaattori Jan Egeland on vedonnut kansainväliseen yhteisöön hätäavun rahoittamiseksi. Toistaiseksi YK on saanut lupauksen vain runsaan 40 miljoonan euron suuruisesta summasta pyydettyään 225 miljoonaa euroa.

SPR:n kenttäsairaalan pystytys käyntiin

Suomen Punaisen Ristin kenttäsairaalan pystytys on aloitettu Pakistanissa. SPR:n mukaan sairaala sijoitetaan Muzaffarabadin kaupungin krikettikentälle.

Sairaala on SPR:n ja Norjan Punaisen Ristin yhteinen, ja siihen kuuluvia norjalaistavaroita odotetaan saapuviksi huomenna.

Kenttäsairaalasta tulee yleissairaala, johon voi tulla myös esimerkiksi synnyttämään. Sinne pyritään evakuoimaan maanjäristyksestä kärsineistä kylistä potilaita, jotka tarvitsevat sairaalahoitoa.

(MTV3-STT-AFP)

(Seitsemän uutiset 15.10.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.