Mainos

Huono sää sekoittaa liikennettä

Etelä-Suomen junaliikenne on ollut pahoissa vaikeuksissa koko päivän. Myös huomisen junavuoroja on rukattu.

Raju tuuli ja lumisade vaikeuttavat junaliikennettä koko Etelä-Suomessa. Suuria ongelmia on ollut Helsingin ja Turun välisellä rantaradalla sekä Riihimäen ja Tampereen seuduilla. Myöhästymiset koskevat niin lähi- kuin kaukojuniakin.

Lähes kaikki pääkaupunkiseudun lähiliikenteen junavuorot jouduttiin peruuttamaan puoleen päivään asti tuulen ja lumisateen takia. Puolen päivän jälkeen lähiliikenteen vuoroja alettiin ajaa erityisaikataulujen mukaan.

Tuiskuavan lumen tukkimien vaihteiden takia VR on joutunut perumaan myös joitakin kaukoliikenteen vuoroja Helsingin ja Tampereen, Helsingin ja Kouvolan sekä Helsingin ja Turun välillä. VR:n mukaan kaikkien kaukoliikenteen matkalaisten on syytä varautua myöhästymisiin. VR on pitkään jatkuneen lumipyryn vuoksi rukannut uusiksi myös huomisaamun junavuoroja.

Etelä-Suomen teillä yli sata lievää onnettomuutta

Tieliikenteessä on ollut erittäin huono ajokeli linjan Pori-Nurmes eteläpuolella. Etelä-Suomen läänin alueella on sattunut ainakin 117 peltikolaria ja tieltä suistumista.

Helsinki-Vantaan lentokentällä lumipyry aiheutti pieniä myöhästymisiä aamulla. Huono sää vaikutti vain vähän lentoliikenteeseen, koska lentoliikennettä oli normaalia arkipäivää vähemmän, Ilmailulaitoksesta kerrotaan.

Lentoliikennettä ei myöskään jouduttu rajoittamaan. Aamupäivällä kiitorataa puhdistettiin lumesta noin kerran tunnissa. Vaikeimpina päivinä rataa joudutaan puhdistamaan jopa kahdesti tunnissa. Ilmailulaitoksen mukaan tällaisia lumisadepäiviä on 5-10 talvessa.

Pika-alukset kärsivät kovasta tuulesta

Myös Helsingin ja Tallinnan välinen pika-alusliikenne on takkuillut pahasti kovan tuulen takia. Neljä nopeata alusta eivät kyenneet kulkemaan lainkaan. Lisäksi SuperSeaCat-alus ei päässyt tuulen takia Tallinnan satamaan, vaan palasi aamupäivällä matkustajineen Helsinkiin.

Sää myöhästytti myös joitakin suuria matkustaja-aluksia. Esimerkiksi Silja Symphony oli Helsinkiin saapuessaan yli tunnin myöhässä aikataulustaan.

Lumimyräkkä on ruuhkauttanut myös muun muassa pääkaupunkiseudun taksikeskukset. Vaikka koko kalusto on käytössä, taksijonoja on muodostunut rautatieasemille ja satamiin.

Ilmatieteen laitos ennustaa, että Etelä-Suomen lumipyry loppuu huomenna. Koko maahan luvataan valkeaa joulua.

Helsingin raitiovaunuliikenne sekaisin

Lumimyräkkä on aiheuttanut pahoja vaikeuksia Helsingin seudun lähiliikenteelle koko ajan.

Raitiovaunut myöhästelivät pitkin päivää, ja vaunut olivat kokonaan jumissa useaan otteeseen. Helsingin kaupungin liikennelaitoksen mukaan yksikään raitiovaunu ei päässyt ajamaan kokonaista kierrosta ilman jotain viivästystä.

Pahiten liikenne jumiutui, kun raitiovaunu suistui kiskoilta Kiasman edessä iltakuuden jälkeen. Tämän vuoksi koko Mannerheimintien suuntainen liikenne jumiutui vajaaksi pariksi tunniksi.

Raitiovaunut suistuivat kiskoilta tiistain aikana kymmenisen kertaa.

Autojen aiheuttamia viivästyksiä oli satoja. Myös bussit myöhästelivät pitkin päivää. Keskustan läpi ajaneet vuorot olivat myöhässä 10:stä 20:een minuuttiin. Iltakuuden jälkeen aikataulut alkoivat pitää.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 22.12.2003).

Tuuli ja tuisku sotkivat myös lentoliikennettä. Helsinki-Vantaan lentokentällä selvittiin kuitenkin suhteellisen hyvin.

(Seitsemän uutiset 22.12.2003)

Junavuoroja on siis peruttu ja ihmiset asemilla ovat ihmetelleet, mitä tehdä.

(Yhdeksän uutiset 22.12.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.